Ana Sofrenović glumica
Svet

25 Februar, 2022 19:47

Ana Sofrenović doživela NERVNI slom nakon RAZVODA: Glumica iskreno o borbi sa teškom depresijom!

Istaknuta srpska glumica Ana Sofrenović godinama zaobilazi javna istupanja i komunaciju sa medijima, a za to nije zaslužan manjak poslovnih angažmana, gubitak interesovanja za umetnost i stvaralaštvo, već su posredi bili problemi intimnog karaktera, te je nedavno rešila da sa publikom podeli sa čim se suočavala nakon razvoda sa proslavljenim glumcem Draganom Mićanovićem.

Par je bio čitavu deceniju u braku, kao krunu ljubavi dobili su dve naslednice Ivu i Lenu, ali je te 2011. godine došlo je do nepomirljivih razlika i rastanka, koji je krhka Ana veoma teško podnela, a ove reči o letargičnom i depresivnom stanju pomogle su mnogim parovima da se izbore sa veoma izazovnim životnim nedaćama.

— Skoro četiri godine borim se sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. I znam kako se ona pogoršava kada ljudi ne shvataju njenu ozbiljnost, kako je kada se trudiš da je sakriješ nabacujući osmeh, pokušavajući da radiš najbolje što možeš, bez obzira na to što postoji strah od gubitka posla, čak i dece, dovodeći na taj način sebe i u mogućnost da budeš obeležen u društvu — rekla je svojevremeno glumica medijima.

Ana Sofrenović glumica

Printscreen/Balkanskom ulicom

Tokom traumatičnog perioda u kojem je pronalazila beg od stvarnosti u motivišućoj literaturi, dodiru sa prirodom i savetima svoje majke, mezimice su joj davale elan i nadu ka daljem prosperitetu i svetlijoj budućnosti. No, na društvenim mrežama u tom periodu pojavila se veoma zabrinjavajuća poruka koju je Sofrenovićeva uputila svojim ćerkama, ali je ona ubrzo uklonjena.

— Drage moje ćerke, mama uskoro gubi sve. Bila je suviše nezavisna i svoja. Ili bezobrazna i nemoralna u zavisnosti koga pitate. Dobila je svoje šanse da se lepo ponaša, ali pošto nije pokazala dovoljan nivo kooperativnosti mora biti postavljena tamo gde joj je mesto — pisalo je između ostalog.

Kasnije je otvoreno govorila o činjenici da su joj seanse kod psihoterapeuta veoma pomogle, naročito da shvati koliko je snažna i samosvesna žena, dostojna ljubavi i pažnje.

— Nisam dobro. To nije pitanje jedne osobe, ima i moje krivice i nepromišljenih poteza. Tu je i pritisak pod kojim mi je teže da se nosim. Ne upirem prst ni u koga posebno. To je i splet okolnosti, mnogo je široko. Mislim da će se napraviti još gora situacija. Sve je pomešano, ni tada nije depresija nastala sama od sebe. Teške su i posledice, svako se sa sobom nosi. Kada popusti pritisak, problem je manji, kada se pojača, gore je. Ne mogu da prežalim što sam taj status postavila, a sada nema nazad — rekla je Ana bez stege pre nekoliko godina.

Ana Sofrenović glumica

Printscreen/Balkanskom ulicom

Danas je konačno svesna svojih mogućnosti, pobeda i hrabrosti da nakon porodične „tragedije“ nastavi tamo gde je stala, a njene nove dramske role joj daju poseban elan.

Podsetimo, Ana je ostvarila zapaženu međunarodnu karijeru, tokom koje je ostvarila nekoliko uloga na engleskom govornom području, s obzirom to na da je rođena u srpsko – britanskoj porodici, a mnogi se sećaju njenog pojavljivanja u ostvarenjima „Ultimat Foks“ i „Poroci i Holbi Siti“. Glumica je 2015. godine u Parizu odlikovana titulom najbolje glumice u filmu „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“.

Pročitajte: RAZOTKRIVENO PRAVO LICE VODITELJKE: Komšije progovorile o Sanji Marinković!

AUTOR: SVET

FOTO: Printscreen/Balkansko ulicom