bakšiši poznatih
Scandal

January 7, 2022 12:00

By

BAKŠIŠI FOLK ZVEZDA: Nakon svadbe od honorara i bakšiša mogu da kupe stan u Beogradu!?!

Bakšiši koje naše folk zvezde zarade na svadbama su ogromni, te često nakon svadbe od honorara i bakšiša može da se desi da  mogu sebi da priušte stan a i garažno mesto u Beogradu.

Kako je pandemija korona virusa izmenjala način rada u svim industrijama te uticala i na estradu, i izvođačima pravila probleme, iako značajno manje nego u 2020. godini. Ipak su neki muzičari koji su pevali po veseljima, zaradili  pozamašne sume novca.

Izdvajamo “kraljeve bakšiša”:

Naime, kako se šuška Darko Lazić je prethodne godine zaradio  50. 000 evra za jedno veče, pevač  je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je pevač jednom prilikom i otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja sa ostalim muzičarima.

ATA/IMAGES

– Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveći novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 evra bakšiša za jedno veče! Bilo je tu i više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari– izjavio je Darko svojevremeno.

 

ŠERIF KONJEVIĆ

PRINTSCREEN/YOUTUBE

Šerif Konjević  takođe pripada “kraljevima bakšiša”. Naime, kako se šuškalo, pevač je na jednoj svadbi zaradio 30.000 evra.  Gosti su mu novčanice stavljali oko glave i oko pojasa, pa je tako Konjević bio pretrpan novčanicama, da ni sam nije znao koliko para ima oko sebe.

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 evra, i to samo za nekoliko minuta nastupa. Aličić je to i sam potvrdio u jednoj emisiji.

– Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pevače… Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se baš tačno. I kaže meni: ‘Otpevaj mi pesmu ‘Njen oproštaj“, i ja kako sam počeo da pevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 evra. I stvarno nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. To se sve podelilo na nas sve, nisam ja samo uzeo – ispričao je Ljuba.

Ljuba Aličić

PRINTSCREEN/YOUTUBE

ĐANI

ATA/IMAGES

Popularni pevač, Radiša Trajković Đani poznat je kao neko ko podiže atmosferu do usijanja, a posebnu motivaciju i inspiraciju za to ima naročito u dijaspori, gde dobija najveći bakšiš. Kako se spekulisalo, Đani je za otpevanu pesmu „Najjači“ za pet minuta dobio čak 15.000 evra.

DARA BUBAMARA

ATA/IMAGES

Od ženskog dela estrade, Dara Bubamara je dobila najviše bakšiša i to na jednoj svadbi kada su joj novac stavljali čak i u grudi, a dobila je i zlatni dukat. Pevačica je zaradila čak 4.000 evra, a uzela je i honorar od 15.000 evra.

– Bila je to dobra svadba za nas pevače. Smenjivali smo se na sat vremena. Bili su i Brena, Zorica, Jašar i Đurišićka. Dobila sam i dobar honorar. Napravila sam odličnu atmosferu, zato sam najviše bakšiša i uzela – rekla je Dara.

Aleksandra Mladenović

Bojan Vuković

Saznajemo da je pevačica Aleksandra Mladenović koja je nedavno nastupala na jednoj rođedanskoj žurki, gde je prema pisanju domaćih medija, uzela bakšiš od 5.000 evra.

zlata petrović presekla

RAJKO RISTIĆ

Zatim je u stopu prati i Zlata Petrović koja se obogatila kada je pevala u Beču na dočeku 2014. godine. Ona je, pored odličnog honorara, uzela i sjajan bakšiš. Za samo tri pesme Zlata je dobila čak 4.500 evra.

– Tačno je da sam najviše bakšiša dobila za samo tri pesme. Otpevala sam „Aj, vino, vino“, „Samo s tobom“ i od Julije Bikove „100 miliona“. Publika u Austriji otkida na te pesme. U Beču me ne zovu Zlata, nego „vino, vino“ – rekla je zadovoljna Zlata.

Pročitajte: Badnje veče u domu poznatih!

 

 

 

 

 

AUTOR: SCANDAL!

FOTO: RAJKO RISTIĆ/ATA/IMAGES