Porodica Balašević
Star

28 јануара, 2022 09:00

Balaševići doneli odluku! NE ŽELE Đoletove fanove ispred svoje kuće! Ovo je razlog…

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine u 67. godini života, a za sobom je ostavio bezbroj fanova širom regiona, koji su celu prethodnu godinu na svoj način odavali poštu legendarnom kantautoru.

Izemđu ostalog, neki od njih su palili sveće ispred Đoletove porodične kuće, te im se tim povodom obratila Balaševićeva ćerka Beba i pojasnila zašto više ne želi da to rade i zašto porodica neće održati jednogodišnji pomen.

Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući.

Ne zbog ‘nedostatka poštovanja’ nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima – napisala je Beba na svom Fejsbuk profilu i nastavila:

I ne, NIJE ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog.

Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.

Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao ‘formalnost koju treba da obavim’ – istakla je Balašević a zatim se osvrnula na tekstove pesama pokojnog oca i fanovima poručila:

– Dan Kad Sam Rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar…

Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao…

PRINTSCREEN/YOUTUBE/NOVA S

Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet… A ne otišao sa njega – objasnila je Jelena.

PROČITAJTE: PRVI PUT BEZ ĐOLETA: Balaševićev sin objavio fotografiju koja je rastužila mnoge!

Mlada rediteljka je obrazložila stav porodice da se sveće ne pale ispred porodične kuće i uputila apel obožavateljima:

Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde… Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto… Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije porodična kuća – napominje ona.

Balašević

PRINTSCREEN/YOUTUBE/NOVA S

Beba se prisetila i svog odnosa sa ocem i poslala prilično oštru poruku onima za koje smatra da nisu razumeli lik i delo popularnog Novosađanina:

Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim… To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu…

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta.

Balašević

ATA IMAGES

Ne pitajte me kako znam – zaključila je Jelena Balašević.

Za očekivati je da se mnogi fanovi neće složiti sa odlukom porodice Balašević, jer su Đoletov odlazak doživeli lično, kao da su izgubili člana svoje porodice, ali se nadamo da će ispoštovati želju njegovih najmilijih, a samim tim i legendarnog muzičara.

PROČITAJTE: SVAKO NA SVOJOJ STRANI: Evo kako su današnji praznik proveli Jelena i Novak! (FOTO)

Najnovije na portalu Marie Claire