Beli i mekani peškiri svet novine svet portal
Svet

May 19, 2024 14:15

By

Tajne svetskih hotelijera: Uz ove jednostavne trikove peškiri će uvek biti beli i mekani

Beli i mekani peškiri mogući su uz pomoć ovih trikova

Tokom vremena, beli peškiri često dobiju žućkastu ili sivkastu nijansu i postanu grublji i čini vam se da je nemoguće održati bele peškire mekim i čistim. Međutim postoji jednostavno rešenje koje će ih ponovo učiniti nežnim i sjajno belim.

Beli i mekani peškiri svet novine svet portal

Getty images

Beli i mekani peškiri – Uz ove trikove jednostavno je postići željeni efekat

Postoji puno metoda koje profesionalci koriste kako bi duže zadržali svoje peškire u vrhunskom obliku. I srećom, većina proizvoda koji se koriste su veoma jeftini i verovatno se već nalaze u vašoj kući.

U hotelima i spa centrima, iako se često koriste, peškiri uvek izgledaju savršeno. Da biste postigli isto kod kuće, koristite alkoholno sirće za održavanje tkanine, baš kao što to rade profesionalci. Tako će vaši peškiri mirisati sveže i izgledati blistavo belo.

Sve što treba da uradite jeste da dodate 2-3 šolje sirćeta preko peškira u bubanj mašine, zajedno sa uobičajenim deterdžentom. Ovo pomaže u eliminaciji bakterija i neprijatnih mirisa sa peškira. Izbegavajte upotrebu omekšivača za tkanine tokom pranja peškira, jer on sprečava upijanje vlage i čini ih suvim i grubim na dodir.

Beli i mekani peškiri svet novine svet portal

Getty images

Jedna flaša sirćeta trebalo bi da bude dovoljna za najmanje dva ili tri ciklusa pranja. Podesite mašinu za pranje veša na 40-60°C i koristite tečni deterdžent i ½ šolje sirćeta.

Pročitajte Sredstvo pomoću koga ćete za tren očistiti bele patike već imate u kući – Ne, nije soda bikarbona u pitanju

Takođe, još jedan savet je da udvostručite količinu deterdženta koji koristite prilikom pranja veša kako bi vaši peškiri bili mekani i beli, ali i da biste im produžili životni vek je upotreba deterdženta. Dokazano je da to smanjuje trenje tokom pranja koje može oštetiti materijal.

Postoji još jedan jeftin kućni sastojak koji može pomoći da beli i mekani peškiri ponovo budu kao novi: soda bikarbona. Pospite 2-3 kašike sode bikarbone preko peškira u bubnju mašine pre početka ciklusa pranja.

Beli i mekani peškiri svet novine svet portal

Getty Images

Da bi ostali mekani, peškire treba sušiti u sušilici. Ako je nemate, osušite ih napolju, ali nakon 30 minuta sušenja, protresite ih i okrenite naopačke.

Potapanjem peškira u mešavinu tople vode i sode bikarbone može započeti proces čišćenja pre nego što ih stavite u mašinu za pranje veša. Ovaj postupak treba obaviti sat vremena pre nego što ih stavite na pranje. Može se dodati mala količina izbeljivača da bi peškiri ponovo postali beli, ali treba izbegavati previše da sprečite da boja izbledi.

Imajte na umu da peškiri nisu večni i da se materijal vremenom troši. Stručnjaci preporučuju zamenu peškira svake dve godine.

AUTOR: Svet

IZVOR: najzena.alo.rs

FOTO: GETTY images