Kilaža Bobe Živojinovića
Svet

April 1, 2023 20:00

By

Ušla je u njihov život i uništila im sreću: Boba je od Brene krio Jelenu Živojinović, sada se sve saznalo

Bobina tajna vešto je skrivana više od trideset godina

Kada spomenete Fahretu Jahić retko ko zna o kome je reč. Ali kada izgovorite Lepa Brena, na Balkanu ne postoji osoba koja ne zna barem nešto o jednoj od najvećih pevačkih diva našeg regiona.

Pročitajte: Brena, Prija i Bekuta uživale na Viktorovoj žurci, ali im je ova poznata dama pokvarila slavlje VIDEO

Bobina tajna

Nadimak po kom je i dan danas prepoznatljiva dobila je još u srednjoškolskim danima, pre skoro četiri decenije. O tome kako je postala Brena govorila je ispričala u svom dokumentarnom filmu “Lepa Brena – godine Slatkog greha”. Naime, tako ju je nazvao njen košarkaški trener a sve ostalo je istorija.

Pročitajte: Nekada je ljubav mirisala u vazduhu – Brena podelila srceperajuće saopštenje, došao je kraj FOTO

Bobina tajna

Rajko Ristić

 Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša – otkrila je pevačica jednom prilikom i dodala:

Pročitajte: Razbolela se kada je čula – Brena kategorična po pitanju ženidbe, javno otkrila zašto ne voli snaju

Bobina tajna

Ata Images

– Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala Brena – ispričala je folk diva kojoj je 1981. godine pokojni Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao i Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

AUTOR: SVET

IZVOR: Story

FOTO: Ata images