Bolest Ivone Pantelić
Svet

May 22, 2023 16:00

By

Nesrećna sudbina Ivone Pantelić dovela je do ponora: Ovako je ćerka Maša pomogla majci da se izdigne iz pakla bolesti

Bolest Ivone Pantelić sada je prošlost

Voditeljka Dnevnika RTS-a Ivona Pantelić, imala je tumor na dojci, a bolest je pobedila zahvaljujući vedrom duhu i podršci najbližih. Kako kaže, na vreme se obratila lekaru i trudila se da ide napred.

Pročitajte Bolest o kojoj ćute – Milica Kon čini sve da pomogne ćerki, terapije su neizbežne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivona Pantelic (@ivonapantelic)

– Nisam htela da gubim vreme. Veoma brzo mi je zakazana operacija. Iako sam se trudila da ne razmišljam mnogo o tome, kad bih se osamila, zatvorila u sebe, preispitivala sam se kako i zašto sam se razbolela. Brzo sam uvidela da je to lavirint iz kog nema izlaza. Operacija je prošla kako treba, kao i postoperativni proces. Rekla sam sebi da ću razmišljati samo pozitivno. I tako je bilo. Slušala sam savete doktora Džodića. Rekao je da je izvadio tumor, da sam sada zdrava žena koja treba da prođe terapiju, i ja sam to tako i shvatila. Hemioterapije sam dobro podnela. Osećala sam samo zamor od sporednih efekata – ispričala je Ivona za magazin Gloria.

Pročitajte Kancer dojke u potpunosti je promenio Ivonin život, voditeljka konačno u javnosti, žene joj aplaudiraju (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivona Pantelic (@ivonapantelic)

Voditeljka je na svom primeru želela da pruži hrabrost drugim ženama koje prolaze kroz istu bolest.

– Kada sam se ja spremala za lečenje, moja drugarica koja je takođe prošla kroz sve ovo, dovodila je svoje prijateljice koje su prošle kroz ovu bolest i pričale mi kako je bilo. Tako sam i ja imala volju, snagu i potrebu da iskustvo kroz šta sam prošla ispričam ženama i da im poručim da ne treba toliko da se plaše već da je to jedan proces u kome moraju da budu istrajne. Kao što je zdravlje za svakog čoveka tako je i bolest. To mora da se prihvati i kroz to mora da se prođe – istakla je Ivana, koja dodaje da joj je ćerka bila veliki oslonac.

Pročitajte Ivona Pantelić pobedila rak, a sada i koronu – Moj tata nam je na prozor donosio hranu!

Bolest Ivone Pantelić

ATA images

Ćerka Maša je meni bila veliki oslonac, ali ja ipak nisam želela da je previše opterećujem mojom pričom. Čovek prvo sa sobom mora da reši sva ta pitanja, da bi išao dalje, jer nikakva druga osoba ne može nešto specijalno da pomogne. Može rečima, toplinom i zagrljajem ali osoba mora sama sa sobom da bude dobro, da se pomiri sa nekim stvarima, da reši i odluči. Ako je osoba dobro sa sobom, biće i sa okolinom. Inače, u najgorim trenucima sam Iščitavala literaturu i shvatila da sam kriva što se nisam kontrolisala na vreme, jer sam bolest mogla i ranije da otkrijem – izjavila je Ivona ranije za Gloriju.

AUTOR: SVET

IZVOR: Gloria

FOTO: ATA images