Bolest Lepe Brene
Svet

November 18, 2022 22:22

By

Lepa Brena se suočila sa bolešću od koje žene najčešće umiru: Šokirala sam se kad su mi rekli, obuzeo me strah

Bolest Lepe Brene potresla celu porodicu

Lepa Brena važi za veoma hrabru ženu, koja se suočila sa brojnim životnim nedaćama, ali nikada svoje probleme nije iznosila u javnost, a trudila se da njima ne opterećuje ni svoje najbliže.

Ipak postoje neke stvari koje nije želela da prećuti, a sve kako bi svojim primerom možda pomogla nekome. Jedna od tih stvari su i bolesti sa kojima se suočila.

Pročitajte: Fileri i botoks popuštaju, kosa opada – Lepa Brena uskoro neće ličiti na sebe, saradnici uplašeni

Foto: Ata Images

Bolest Lepe Brene potresla je i njene prijatelje

Naime, legendarna pevačica pre nekoliko godina obelodanila je da se suočila sa bolešću koja pogađa brojne žene. A, kako je sama priznala, bolest Lepe Brene bila je povezana sa rakom dojke.

– 2010. godine imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor, Saša Ljubić, rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku – rekla je Brena, pa nastavila:

Pročitajte: Smršajte bez gladovanja – Lepa Brena otkrila tajnu savršenog izgleda, njeni saveti mogli bi da pomognu i vama 

Foto: Rajko Ristić

Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, jer sam toliko bila u šoku. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima i ne bežati od problema – rekla je Brena, koja se u tom trenutku pripremala dva sloistička koncerta u Areni. Međutim, o svemu tome je ćutala kako ne bi uznemirila ljude koji su s njom radili.

Pročitajte: Brena optužena za teško krivično delo – U sve umešan i Saša Popović 

Rajko Ristić

Ipak, sa prijateljima i porodicom podelila je sve ono što ju je mučilo, a bolest Lepe Brene uznemirila je sve njih, kao i samu folk divu.

– Ona je plakala svaki dan Svog doktora Ljubića molila je da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka… Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tešile koliko smo mogle – otkrila je Brenina prijateljica.

Ata images

Bolest Lepe Brene trebalo bi da podigne svest kod žena

– Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kad je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojomporukom želim da podignem svest žena da treba da urade test, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje, jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke, a da uopšte ne znaju odakle to potiče – rekla je Brena, koja je na ovaj način poslala veoma važnu poruku ženama.

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES