Muž Nade Obrić svet portal svet
Svet

May 17, 2024 18:15

By

Nadu Obrić lekari jedva vratili u život: Predosetila da je teško bolesna, pa porodici rekla samo jednu stvar

Bolest Nade Obrić godinama je nije napuštala

Njena životna bitka traje godinama, pobedila je tri karcinoma, tokom jedne od operacija su je reanimirali, ali Nadu Obrić uprkos svim nedaćama uvek vidimo sa širokim osmehom na licu.

Bolest Nade Obrić stalno se vraćala u pevačicin život, a kako i sama otkriva tri puta je bila na samoj ivici života i smrti. Tokom reanimacije veruje da je osetila kako je biti u raju, zato se smrti ne plaši.)

Bolest Nade Obrić svet portal svet

Foto: Rajko Ristić

Bila sam na ivici pakla i to više puta. To smatram sastavnim delom svog života. Tri različite vrste karcinoma i dva razvoda. Otišli su mi tata, mama, brat i s te strane sam ostala sama. To su stvari koje su izuzetno teške. Studije su pokazale da je i razvod iste težine kao da imate smrtni slučaj u porodici – započela je priču Nada.

Pročitajte Dom Nade Obrić kopija je stana porodice Popadić iz Boljeg Života

Kada je prvi put saznala da ima karcinom, Nada je ostala šokirana. Mislila je, kako kaže, da puca od zdravlja.

– Vežbala sam i trčala svaki dan i imala pločice na stomaku. Imala sam mišiće na nogama kao da se takmičim. Baš ništa me nije bolelo. No, posle nekog vremena zahvaljujući instinktu sam shvatila da sam veoma bolesna. Bila sam u Minhenu dok sam čekala red na kasi. Shvatila sam da nešto nije u redu, a zdrava kao dren. Vratila sam se tamo gde smo odseli i rekla tadašnjem mužu: “Moramo za Beograd, jako sam bolesna” – iskreno kaže Obrićeva.

Bolest Nade Obrić svet portal svet

Foto: Instagram

U svaku intervenciju je išla bez straha. Posle svih operacija i tri karcinoma koja je imala, mislila je da je sa tim završeno. No bolest Nade Obrić se nažalost uvek iznova vrati u još težem obliku.

Bolest Nade Obrić nije je slomila

– Neću zaboraviti kad sam završavala sa zračenjem, sela sam sa doktorom i pila kafu i kažem mu: “E, valjda je sad završeno”, a on me pita: “Kako završeno, to se ne zna nikad?”. Rekao mi je: “Ako se sutradan opet ustanovi, molim te da se ponašaš normalno jer bolest nije sramota i jako je bitno da prođe pet godina da se ne vrati”. U četvrtoj godini meni se konstatuje karcinom melanom mladeža.

Bolest Nade Obrić svet portal svet

Foto: BOJAN VUKOVIĆ

Kako život ide čovek podnosi neke stvari, ali ih nikad ne zaboravi. Kad se tako nešto desi, to sve vežete. Jako je važno otići na vreme, onda imate šansu. U minut do 12 sam otišla, to je bio moj instinkt. Sve vam je to život, ko zna zašto sam to morala da prođem. Kažu da su stresovi okidači za te bolesti, imala sam ih puno. Život me uopšte nije mazio, koliko god ja izgledala nasmejano. Od detinjstva pa nadalje me nije mazio. Svi ti stresovi dođu po svoju naplatu.

Pročitajte Nada mislila da joj muž ima ljubavnicu, a onda saznala nešto još gore

Često pomisli da joj je kraj i da li će se sutra probuditi.

– To je baš teško pitanje. Mnogo puta. I danas, svaki dan sam spremna na to i pomislim na to. Ovo što kažem nije fraza, nije patetika. Ne volim patetiku i nisam u životu bila neko ko je patetisao. Svesna sam i zdravstevene situacije i svih drugih bolesti. Svaki dan sam spremna na to. Imam samo jednu molbu i molim se svaki dan Bogu za to. Neka bude kad mora da bude, samo da ne padnem u krevet. Toga se najviše bojim u životu jer nisam tip za krevet. Bila sam i videla gde ću da odem. Videla sam da ću otići u raj – istakla je, između ostalog, a ceo intervju pogledajte u videu koji je na početku teksta.

Bojan Vuković

– Jasna mi je bila svaka operacija. Naravno da nisam znala u toku operacije šta se dešavalo. Te 1999. sam imala dva karcinoma i sve je to moralo da se očisti. Kasnije su mi lekari rekli da su morali da prekinu operaciju da bi me reanimirali, ali se posle toga svega sećam. Postoji jedna anegdota, jer sam nažalost stravstveni pušač. Osmi ili deveti dan dok sam još čekala rezultate u Narodnom frontu, kažem im da mi skuvaju kafu i da mi daju cigaretu.

Bolest Nade Obrić dovela je do toga da svi misle da je kraj

– Moji su se svi hvatali za glavu i pričali mi da ne smem cigaretu. Rekla sam im: ”Dajte mi” i pokojna mamina sestra govori mojoj deci: “Dajte da joj skuvamo kafu, možda joj je to poslednja želja”. Taman sam sela na krevet da zapalim i odjednom na vratima profesor doktor kaže: “Hvala ti, Bože”, a ja u šoku. Kaže on: “Konačno joj je organizam proradio” – rekla je Nada.

Bolest Nade Obrić

Foto: Rajko Ristić

Govoreći o bolesti, Nada kroz suze otkriva trenutke njene najveće slabosti.

– Tada sam videla i svoju sahranu, ko mi drži govor. Uvek mi je mnogo teško kada se toga setim. Samo sam mislila: “Bože, da li će mi deca preživeti?”. Sve sam videla. Pored toga opet gledam decu i opet kažem: “Bože, nemoj me još, trebam još deci”. Desilo mi se da sam u jednom momentu zaspala i da sam se našla u neverovatnoj prirodi i lepoti. Ne postoje reči kojima bi se to opisalo. Toliko mi je bilo lepo tad i došla sam sebi i jako sam zažalila što sam se probudila. Negde duboko sam shvatila u sebi da sam ja valjda bila u raju jer je bilo tako lepo. To sam svima prećutala, nikome nisam govorila, ali sam pomislila pa i ako odem videla sam gde ću biti, tamo je lepo. Molila sam se Bogu i da mi pogleda decu i da im da snage da dođu do svog hleba – kroz suze kaže Nada.

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES, BOJAN VUKOVIĆ