Supruga Siniše Mihajlovića svet portal
Svet

December 18, 2022 10:00

By

Mihina doktorka otkrila kako je Siniša proveo poslednje dane: Mnogo je patio…

Bolest Siniše Mihajlovića nažalost bila je od njega jača i zauvek je ugasila njegov život u petak, 16. decembra 2022.godine. Pre nekoliko godina prvi put se susreo sa opakim protivnikom pod imenom mijeloična leukemija, međutim njegova mentalna i fizička snaga kao i pravovremena terapija uspele su da nadvladaju ljutog rivala, ispostaviće se, ne zadugo.

Pročitajte: Najbolji drug iz detinjstva mu je zapalio rodni dom, a Miha mu je oprostio – Ovde je živeo Siniša Mihajlović FOTO

Bolest Siniše Mihajlović

Foto: Ata images

Prethodne nedelje italijanski mediji preneli su da se legendarni Miha ponovo nalazi u bolnici u Rimu i da je u kritičnom stanju. O njemu je od prvog dana brinula doktorka Frančeska Bonifazi koja se tokom jučerašnjeg dana obratila svim poštovaocima lika i dela Siniše Mihajlovića i otkrila kako je on proveo poslednje dane svog života.

Doktorka Bonifazi, inače direktorka programa transplantacije i odeljenja za naprednu ćelijsku terapiju u okviru odeljenja za hematologiju koju vodi profesor Mikele Cavo u bolnici Sant’Orsola otkrila je italijanskim medijima kako je bolest Siniše Mihajlovića uticala na poslednje dane njegovog života.

Pročitajte: Siniša neposredno pred smrt otkrio istinu o odnosu sa vanbračnim sinom – Marko me je mnogo razočarao, nisam spreman da se sretnem sa njim

Bolest Siniše Mihajlović

Foto: Youtube printscreen

– Nikada se nije plašio patnje i hrabro se suočio sa bolešću. Mnogo je patio, ali je uspeo da prihvati krhkost koju mu je bolest načinila – rekla je dr. Bonifazi.

– Siniša je bio čovek koji je imao veliku volju za životom i voleo je život više od svega. Bio je okružen svojim najbližima: supruga je bila uz njega od prvog do poslednjeg trenutka, uvek. Arijana je bila žena koja mu je dala hrabrost i koja je upravljala porodicom u veoma teškoj fazi – otkrila je doktorka.

Bolest Siniše Mihajlovića nije promenila njegov karakter, uvek nasmejan, pun empatije za svakoga, baš takvog će ga pamtiti i osoblje bolnice u kojoj je boravio u više navrata:

Pročitajte: Ljubav Siniše i Arijane dostojna filmskog scenarija – Ona je zbog njega ostavila sve, venčali su se tri puta

Bolest Siniše Mihajlović

Foto: Instagram

Bio je voljen od svih uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad i grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao i svi su ga voleli. Ovde svi s ljubavlju pričaju o tome. Mnogo je u njemu ljudske topline, ostavio je na nas utisak osobe sposobne za veliku empatiju – rekla je Frančeska i dodala.

– Moramo reći da je transplantacija koštane srži najefikasnija terapija za iskorenjivanje akutne mijeloične leukemije. U ovom trenutku garantuje manju mogućnost recidiva: nažalost u ovom slučaju bolest se vratila, bila je veoma agresivna i otporna na lečenje. Međutim, Siniša je ustao iako mu se vratila: pre ne više od nedelju dana hodao je i prešao mnogo kilometara peške. U svakom slučaju, ne treba generalizovati, transplantacija je ipak najbolja terapija. Mi doktori verujemo da je jedini način da ublažimo bol koji osećamo kada vidimo kako naši pacijenti umiru jeste da se kladimo na istraživanje – zaključila je Bonifazi.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram