svet

October 12, 2013 17:44

By

Borba za titulu: Ana Ivanović u finalu turnira u Lincu

sipa_00658570_000014

Srpska teniserka pobedila je Stefani Fegele na turniru u Lincu u dva seta 6:4 6:4 i u borbi za trofej očekuje je duel sa Anđelik Kerber.

Ana je protiv 23-godišnje Švajcarkinje potvrdila da joj je forma u uzlaznoj formi, pogotovo ove nedelje. Pretrpela je jedan brejk, ali je u najvažnijim poenima bila odlična i imaće priliku u nedelju da dođe do svoje 12. titule u karijeri.

U prvom setu viđen je samo jedan brejk što je atipično za ženski tenis. Prva je servirala Fegele koja je bila u prednosti sve do devetog gema. Tada je Ana pojačala, iskoristila je treću brejk šansu, a zatim je odservirala za set bez izgubljenog poena – 6:4.

Za razliku od prvog, drugi set počeo je sa dva vezana brejka. Anu nije poremetila činjenica da je odmah ispustila prednost i ostala je mirna u svojim servis gemovima.

U sedmom gemu srpska teniserka ponovo je napala servis rivalke, stigla je do tri vezane brejk šanse i treću pretvorila u vođstvo od 4:3. Male probleme srpska teniserka imala je u desetom gemu servirajući za pobedu, ali je na kraju uspela da slavi posle 64 minuta igre.

Izvor: B92
Foto: Sipa