svet

December 28, 2014 22:01

By

Boško Jakovljević: Odevajte se onako kako razmišljate

bosko-jakovljevic2

Televizijsko novinarstvo, kreiranje odeće i manekenstvo tri su profesije koje Boška Jakovljevića danas čine kompletnom osobom i posebnom zvezdom naše javne scene. Popularni voditelj godinama je zaštitni znak mnogih emisija koje su usijavale piplmetre, a njegovi modni saveti zlata vrede svima koji su u nedoumici u vezi sa izborom garderobe. Siguran u sebe, istrajan i nadasve profesionalan, Boško je uvek držao do sebe i svog stila, zbog čega ga mnogi smatraju pionirom metroseksualizma na ovim prostorima.

Boško otkriva da li li muškarac 21. veka mora da se oslobodi balkanskih stereotipa da bi bio uspešan u svim segmentima života.

“Pretpostavljam da se pod pojmom metroseksualac misli na muškarce koji vode računa o sebi. U najmanju ruku to dođe kao lična higijena. Osim mode, koju više “teram” poslovno, i fizičke kulture, koju negujem, apsolutno apstrakujem ostale aspekte karakteristične za ovaj naziv. Ovde na Balkanu je veliko pitanje šta uopšte znači uspešan život i da li se misli samo na materijalnu stranu. Smatram da za uspeh u poslu u današnje vreme morate da poštujete neke kodekse, dok društvena i emotivna ispunjenost najviše zavisi od toga gde i sa kim živite.”

Protiv stereotipa i negativnih reakcija drugih ljudi, uglavnom, se ne bori.

“Kako godine prolaze, sve više sam siguran da su ljudi najplemenitiji u periodu detinjstva. Sve što se kasnije dešava je tesno povezano sa učenjem i saznavanjem. Trudim se da stvari postavim na svoje mesto i da realno shvatim koja čemu služi. Bude mi žao jedino ako me osoba, za koju smatram da je istinski vredna i pametna, ne razume ili potceni. Zato oko sebe imam veliki broj prijatelja za koje verujem da su izuzetni ljudi. Uopšte me ne zanima šta će ko da misli ukoliko to ne remeti moj dnevni red. Uglavnom se to ne dešava.”

O braju i deci još uvek ne razmišlja.

“Ne razmišljam. Za sada uživam u ulozi ujaka. Danas je sve instant i sve se može, mladi lako ulaze u zajednicu, i još lakše izlaze iz nje. Malo je onih koji su spremni da podnesu stvarnu žrtvu dok prave remek-delo od svog života, a da pri tom ne odustanu od svega već na prvom većem problemu.”

Ceo intervju sa Boškom Jakovljevićem pročitajte OVDE.

Intervju: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Bojan Stanić, Life Content