svet

December 22, 2016 17:33

By

Branka Sovrlić: Publika je nemilosrda, voli te dok imaš hit, a onda te zaboravi!

2-1

Mnogi se sećaju folk pevačice Branke Sovrlić i pesama “Lido, Lidija”, “Tebe nema” i “I bez tebe živeti mogu” koje su joj obeležile karijeru. Plavokosa Nišlijka već dugo nije prisutna na sceni. Više od dve decenije živi u Sarajevu sa suprugom i nekadašnjim estradnim menadžerom Sadikom Pašićem. Zajedno su se posvetili porodičnom biznisu – ugostiteljstvu, a pevanjem se sada bavi povremeno.

Učestvujem u novogodišnjim programima na gotovo svim televizijama i to je jedan od razloga zašto sam ponovo u Beogradu. Napravila sam dužu pauzu, jer sam se posvetila drugim stvarima. Suprug i ja imamo dva restorana u Sarajevu. Nekada sam imala i po tri solistička koncerta dnevno, a sada biram gde ću i kada da pevam“, kaže pevačica i objašnjava da je srećna što je dočekala da radi ono što voli i živi kako želi.

neda-ukraden-1

Branka je rođena u Mostaru, otac joj je sa Kosova, ali najviše vremena je provela u Nišu, gde joj živi brat, dok je ostala familija na Kosovu.

Danas se popularna pevačica bavi ugostiteljstvom, a na pitanje da li je to bolji biznis od muzike, Branka kaže:

Muzika je dobar biznis za one koji su uporni, redovno snimaju pesme i rade solističke koncerte. Jedino se njima isplati pevanje, ali za mlađe izvođače koji tek počinju karijeru nije pravi trenutak. U naše vreme je bilo drugačije”.

sovrlic

S obzirom da joj je muzika velika ljubav, pevačica kaže da uskoro planira da se vrati na scenu.

Pripremam novu pesmu, radiću jednu po jednu, a u planu je i album. Publika je nemilosrdna, voli vas dok imate hit, čim nemate, onda vas zaboravi. Daleko od očiju, daleko od srca. Ako budem snimila hit, možda ću održati solistički koncert. Nastaviću da radim, sada imam najviše vremena za sebe. Neke pesme je napisao moj suprug Paja, nešto Vesna Petković, a jednu sam sama uradila. Paja je autor pesama “Lido, Lidija” i “A tebe nema”. Iz ljubavi se uvek izrode najlepše stvari, pa i pesme“, rekla je Branka Sovrlić za Novosti.

halid-beslic-antonio-ahel

AUTOR: svet.rs

IZVOR: novosti.rs

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages/scandal!/printscreen