svet

December 28, 2014 10:54

By

Brega i Alen obeležili jubilej u punom “Spensu”

spens1

Goran Bregović i Alen Islamović održali su predivan koncert u velikoj dvorani novosadskog “Spensa”, čime su obeležili 40 godina od nastanka grupe Bijelo dugme.

Fanovi Dugmeta napunili su dvoranu, a koncert je otvorila pesma trubača, koji su se kretali kroz publiku. Zatim je Bregović izašao na scenu, pa je izvođenjem pesme “Gas, gas” otpočeo još jedan u nizu ovogodišnjih koncerata “dugmića”.

Na bini je bio i Orkestar za svadbe i sahrane, uz dve bugarske pevačice koje su nosile narodnu nošnju, da bi se izvođačima pridružio i Alen Islamović. Hitovi su se nizali čitava dva sata, a koncertom su na kraju bili zadovoljni i publika i zvezde večeri.

“Jako sam srećan što je koncert uspešno završen, ništa manje nisam ni očekivao od novosadske publike. Žao mi je smao što nemam vremena i prilike da češće pevam na našim prostorima, od sto koncerata ove godine samo sam tri održao u Srbiji”, rekao nam je Brega u bekstejdžu.

spens4

Alen je, s druge strane, istakao da je osetio puno emocija i da se nije štedeo, a na naše pitanje da li mu je žao što Tifa i Bebek nisu prisustvovali koncertu, odgovorio je:

“Ne, nije mi za nikoga žao. Svako ima priliku da bira gde će i kada da peva, ko god je želeo od njih da peva, otvoren mu je put da nam se pridruži. Ali uz trubu je teško pevati, morate da znate to da radite jer ne truba, kao jak instrument, ne trpi loše tonove i glasove”.

spens3

 

spens2

Autor: Ivana Knežević, Life Content
Foto: Life Content