Brza pita svet portal svet
Svet

August 29, 2024 15:53

By

Prženice su prevaziđene, iskoristite stari hleb na mnogo bolji način (RECEPT)

Brza pita od starog hleba je idealna za večeru

Navikli smo da stari hleb koristimo za prženice ili starinsko jelo koje se zove popara, međutim, brza pita je takođe nešto za šta nam hleb od nekoliko dana može poslužiti.

Brza pita svet portal svet

Pexels

Pita od starog hleba može se jesti za doručak ili večeru, a priprema se brzo i lako od sastojaka koje uglavnom svi imamo u frižideru.

Brza pita od starog hleba priprema se brzo i lako

Sastojci:
* 1 manja vekna hleba
* 2 kašike senfa
* 2 kašike kečapa + 50 g
* 400 ml mleka
* 1/2 kašičice origana
* 150 g pečenice
* 200 g kačkavalja
* 3 jajeta

* 4 kašike ulja
* 150 g šampinjona
* so

Brza pita svet portal svet

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Bajati hleb iseći na kockice dimenzija 1,5 cm.
2. Posebno umutiti jaja, mleko, senf, 2 kašike kečapa i 2 kašike ulja. Smesu preliti preko kockica hleba i promešati.
3. Pečenicu iseći na trakice, a kačkavalj izrendati nakrupno. Iseckane sastojke ubaciti u vanglicu sa hlebom, dodati malo origana i promešati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za pitu. Smesu poravnati.
5. Šampinjone iseći na deblje listove i propržiti na ulju da puste suvišnu tečnost. Rasporediti ih preko smese u tepsiji i odozgo poprskati preostalim kečapom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Savet: Povedite računa da vekna hleba bude manja kako pita ne bi bila
suva.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakina kujna.

AUTOR: SVET

IZVOR: BAKINA KUJNA

FOTO: ŽENJA AĆIMOVIĆ, PEXELS