Bogatstvo Cece Ražnatović svet portal svet tabloid svet
Svet

September 1, 2022 16:40

By

Poznati novinar otkrio: Cecin i Arkanov brak je poslovni projekat, a evo šta je rekao o Breni i Bobi

Cecin i Arkanov brak je donosio novac, tvrdi Marko Lopušina

Novinar Marko Lopušina progovorio je o dva najpoznatija braka na estradi u nekadašnjoj Jugoslaviji, upoređujući detaljno Lepu Brenu i Cecu, uz priču o Arkanu i Bobi Živojinoviću.

Lopušina je prvo izneo svoj stav o Arkanu, tvrdeći da mu je Ceca služila za pravljenje novca.

Pročitajte: O ovome je ćutala godinama – Ceca otkrila veliku tajnu o Arkanu, domaća javnost u neverici 

PRINTSCREEN/ARHIVA/VIKIPEDIJA

– Kada je Arkan postao poslanik svi su odjednom zaboravili da je izvršio 23 pljačke u Švedskoj, kako pričaju Skandinavci koji i danas misle da je on živ. Zaboravilo se i da je bio na poternicama i da je bio optuženi ratni zločinac. Tada počinje to medijsko predstavljanje ljudi sa one strane zakona i pretvaranje njih u heroje. To nam se vratilo kroz tu idolatriju da su naši mladi ljudi, naročito oni koji su odrastali devedesetih, shvatili da je to najbolji biznis. Najbolje je po njima bilo biti s one strane zakona, da si oženjen pevačicom, da ona pravi pare i da niko ne sme da ga pipne – rekao je Lopušina.

Ona mu je pravila novac?

– Da, Ceca mu je pravila novac. Prodavala je kasete po Nemačkoj i tamo gde su živeli naši gastarbajteri. One male kasete su se štampale u Bugarskoj jer je tamo bilo najjeftinije. Odlazile su potom u inostranstvo. U crkvenim portama i u sportskim halama gde su pravljeni koncerti okolo su bili štandovi gde su se prodavale te piratizovane kasete. Te neke zvezde, mislim na pevačice, su same štampale sebi te kasete i davale rođacima da ih prodaju. Željko je znao da dođe i tim prodavcima kaseta kaže : “To što ste prodali Cecine kasete, te pare idu meni”. Kad bi neko naručio Cecinu pesmu u kafani, Arkan bi znao da kaže : “E, sad to da platiš meni” – tvrdi Lopušina.

Pročitajte: Ceca progovorila iskreno o svojoj deci – Ne želim da Veljka porede sa Arkanom

lepa brena i boba zivojinovic

Rajko Ristić

On ističe da su Cecin i Arkanov brak, kao i Bebin i Bobin, bili poslovni projekti.

Brena i ja smo radili jedan intervju gde sam sa njom pričao kao sa poslovnom ženom. Pitao sam je koliko košta ulaganje u estradu, od haljine i orkestra do koncertne dvorane. Pitao sam je odakle joj novac za to, da li je dizala kredite. Tada mi je rekla: “Moja najveća investicija je bio Boba, imao je 700.000 dolara”. Ja to tumačim kao srećan spoj ljubavi i uspeha. Ona je isto bila tada uspešna, snimala je filmove i na drugačiji način pravila novac, za razliku od Svetlane. Danas je najbogatija naša estradna umetnica. Ona ima svoja preduzeća, zastupa strane firme zajedno sa Bobom, ima svoje poslovno carstvo – rekao je Marko i nastavio:

Pročitajte: Cecin odgovor se nije dugo čekao – Evo šta pevačica kaže na reči Arkanove prve žene 

Cecin i Arkanov brak

printscreen

– Svetlana ne bi bila to što jeste da se nije udala za Arkana. Ta njihova svadba je bila najbolja medijska priča devedesetih godina. Crkva je pristala da se razvedeni čovek oženi. Priča se da je platio crkvi. Arkan i Ceca su osnovali preduzeće Ceca music i što je najvažnije on je nju zaštitio od nepravilnosti na estradi. Estrada je u to vreme bila nekontrolisani biznis. Što se Fahrete tiče, ona je došla iz Tuzle u Bačku Palanku. Pevala je u hotelu pa je odatle prešla u hotel Park u Novom Sadu. I tu je već postala imućna i uticajna. Ona je kao devojka pevala političkom vrhu Vojvodine. Sa filmovima ona je napravila sebi dobar novac, bila je jako popularna u Rumuniji i Bugarskoj. U jednom trenutku sam je pitao zašto ne napravi spotove i da onda preko MTV-a pravi međunarodnu karijeru. Rekla mi je na to lakonski: “Bolan, za jedan spot mi treba milion maraka, a ja ovde to zaradim i stavim u svoj novčanik”. Njeno venčanje sa Bobom nije bilo toliko spektakularno. Oni su bili ravnopravni po načinu razmišljanja, po kapitalu koji su imali, po želji da stvore porodicu – rekao je Lopušina.

Pročitajte: Došlo je do sukoba i teških udaraca – Lepa Brena i Boba jednoglasno rekli kraj, stiglo saopštenje 

ljubav cece ražnatović

Instagram

Svetlana je, kaže Lopušina, imala tužnu sudbinu da joj suprug bude ubijen, da ona završi u zatvoru u vreme Sablje.

– Tretirana je kao deo mafije. I danas neki pišu da je bila deo Zemunskog klana. Za razliku od nje Brena nije imala tu traumu. Obe se drže dostojanstveno. Obe se trude da im deca stanu na noge i da se ne bave sumnjivim poslovima. Ceca je dok je Arkan bio živ bila zaštićena. Dobijala je najbolje pesme, njene pesme su postale himne različitih generacija. S druge strane Fahreta je za razliku od Cece mnogo više uložila u biznis zvani industrija zabave. Obe su koketirale sa političarima, obe su pevale za političare i obe su sklapale poslovne aranžmane sa državom i ljudima iz vlasti, jer to je najbolji biznis. Obe su takođe bile cenzurisane, zabranjivane na televiziji, bile su proglašavane nepoželjnim. Jednoj od njih je čak i kum rekao: “Nemoj da nastupaš na mojoj televiziji”. Ali sve su one to preživele i one znaju kako im je. Hteo sam obema da napravim knjigu ali one nikada neće pristati da se objavi istina o njihovim životima. Istina je toliko tužna i surova da one ne žele o tome da pričaju – rekao je Lopušina.

Pročitajte: Brena i Boba ostaju bez miliona, evo ko im uzima sve

Cecin i Arkanov brak

Foto: ATA images

Ističe kako je sa Cecom prvi napravio intervju kada je izašla iz zatvora.

– Ceca je laf, nije umišljena zvezda. Nju telohranitelji čuvaju zbog Željkove reputacije. Ne štite oni nju od naroda i obožavalaca. Po izlasku iz zatvora spričala mi je kako joj je bilo teško, posebno što je bila odvojena od dece. Bolelo ju je to što su je lažno optuživali. A meni je direktor zatvora pričao da je ona te zatvorske dane posebno teško podnela. Ona je tamo bila 121 dan. On mi je rekao da je plakala svaki dan i da je bila mnogo smršala. Rekao mi je da je u jednom trenutku nije prepoznao, tanke ruke, tanke noge, lice ispijeno. Rekao mi je i da se tada uplašio da mu Ceca ne umre u zatvoru. ispričao mi je i da su se trudili da joj pomognu koliko su mogli, ali eto, politička odluka je bila takva. Njima je bilo potrebno da se zaklone iza nekoga i da mogu da kažu, “Evo i nju smo uhapsili, ona je deo mafije. Deo mafije koju su oni stvorili i podržavali” – rekao je Lopušina na kraju.

IZVOR: MONDO

FOTO: PRINTSCREEN