Ćerka kraljice Elizabete svet novine svet portal
Svet

June 25, 2024 11:47

By

Stiglo saopštenje: Princeza u jako lošem stanju, Bakingemska palata na nogama zbog krajnjeg ishoda

Ćerka kraljice Elizabete, princeza Ana hospitalizovana

Nakon što su Kejt Midlton i Čarls III mesecima vodili tešku borbu protiv raka, koja i dalje traje, novi član kraljevske porodice ima zdravstvne probleme Kako je javio Sky News, još jedna viša članica britanske kraljevske porodice suočava se sa zdravstvenim problemima. U pitanju je princeza Ana, sestra kralja Čarlsa i jedina ćerka kraljice Elizabete, koja je zadobila “manje povrede i potres mozga” nakon incidenta u nedelju uveče, saopštila je zvaničnon Bakingemska palata.

Ćerka kraljice Elizabete doživela tešku nezgodu 

Sve se dogodilo na imanju Getkomb park, a Čarls III obavešten je o ozledi njegove sestre i pridružuje se ostatku porodice u željama da se ona brzo oporavi.

Ćerka kraljice Elizabete svet novine svet portal

(Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images for Ascot Racecourse)

Njeno Kraljevsko Visočanstvo ostaje u bolnici Sautmid u Bristolu, kao mera predostrožnosti zbog posmatranja i očekuje se da će se potpuno i brzo oporaviti. Kralj je detaljno obavešten i pridružuje se celoj kraljevskoj porodici u slanju svoje najdraže ljubavi i dobre želje princezi za brz oporavak – istaknuto je u saopštenju.

Ćerka kraljice Elizabete obožavana u Britaniji

Sestra kralja Čarlsa III, malo je poznato, spada u najvrednije članove kraljevske porodice, a možda ima čak i najviše obaveza tokom godine.

Pročitajte Ponavlja se Dajanina istorija, radi joj isto što i njoj – Kralj Čarls nemilosrdno ponizio Kejt

Gotovo svakodnevno je pred očima javnosti, u posetama raznim organizacijama i učestvuje u brojnim projektima. Zbog toga su u vrhu svih anketa o tome koji su im članovi porodice omiljeni Kejt Midlton, princeza od Velsa, i princeza Ana obavezno na prvim mestima, a mnogi kažu da je ona “običnom narodu” simpatičnija i od buduće kraljice.

Ćerka kraljice Elizabete svet novine svet portal

(Photo by Kirsty Wigglesworth – WPA Pool/Getty Images)

Ona je neustrašiva dama u godinama koja se pre nekoliko decenija sama spasila filmske otmice, a važi i za jednu od onih od koje svi u porodici strepe jer je direktna i beskompromisna kada je u pitanju poštovanje pravila.

Pročitajte Tajna čuvana 90 godina – Kako je kraljica Elizabeta u ranom detinjstvu dobila nadimak Lilibet

Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, rođena je 15. avgusta 1950. godine u Londonu, a od ranog detinjstva pokazivala je interesovanje za konjički sport i postala je uspešna takmičarka. Godine 1971. osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u konjičkom sportu. Udala se za kapetana Marka Filipsa 1973. godine, a kasnije su dobili dvoje dece, Pitera i Zaru, ali njihov brak je okončan razvodom 1992. godine.

Ćerka kraljice Elizabete svet novine svet portal

(Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Princeza Ana, ćerka kraljice Elizabete je poznata po svojoj predanosti humanitarnom radu i trenutno je pokroviteljka brojnih dobrotvornih organizacija. Godine 1987. postala je prva članica britanske kraljevske porodice koja je učestvovala na Olimpijskim igrama, a udala se potom za Tima Lorensa 1992. godine.

Pročitajte: Rukavicama skrivala istinu – Otkriveno od koje bolesti je bolovala Elizabeta, boja njenih ruku sve govori (foto)

Njena posvećenost javnoj službi i radnoj etici čini je jednom od najaktivnijih članica kraljevske porodice. Ana je prepoznata po svojoj neposrednosti i praktičnosti, ali uspeva da vodi diskretan način života uprkos kraljevskim dužnostima preneo je Glossy.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: (Photo by Chris Radburn - WPA Pool / Getty Images)