Svet

26 Decembra, 2021 13:00

Dalila UVUKLA Dejana u sektu!!?

Dalila Dragojević pre skoro četiri godine nagovorila je Dejana Dragojevića da se pridruži pokretu vehabija i samim tim postane deo najbrojnije islamske sekte.

Dalila i Dejan

ATA/IMAGES

Dalila UVUKLA Dejana u sektu!!?

Naime, njen otac Huso već godinama se deklariše kao vehabija, pa je Dragojevićeva smatrala da je to odraz muževnosti i da bi njen muž trebalo da bude deo te zajednice.

Dalila Dragojević

ATA/IMAGES

-Dejan slepo veruje Dalili i sluša je šta god kaže. Pa i nakon svega što mu je učinila, tu je za nju i kao da su mu oči na leđima. Naravno da je želeo da joj se dokaže, zbog toga je odlučio da se priključi sekti. Ona se plašila kako će njen otac prihvatiti Dejana pošto je druge vere,  a onda kada su se upoznali i kada je Huso video kakav mu je zet, Dalila je odlučila da ih još više spoji. To je još jedan od razloga zašto ga tast toliko ceni i voli, pa ga stavlja ispred sopstvene ćerke. Pripadnici tog pokreta, tačnije sledbenici vehabija, ne smatraju sebe sektom, ali zvanično to jesu. Selefije jesu najbrojnija sekta u Bosni i Hercegovini, ali islamska zajednica ih toleriše iako ih ne poznaje. Oni imaju neke svoje običaje i rituale, ali opet ne idu do krajnih granica i brutalnosti koje neki rade, nisu ekstremisti. mnoge vehabije ženama brane kontakt sa bilo kim, ne idu u rat i vrlo su okrutni, što nije slučaj sa Dalilinim ocem i Dejanom, ali to što su zatvoreni u svom krugu porodice i nemaju prijatelje jeste jedna odlika ove sekte. Dejan se redovno klanjao u džamiji, ne pije alkohol, ne jede svinjetinu, posti ramazan i slavi Bajram. Sve je on to zbog Dalile uradio – kaže za Svet Mujićkin rođak i dodaje:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dalila Dragojević (@dalila_dragojevic_official)

-Znam da se od brata i majke udaljio kada su oni primetili njegovo čudno ponašanje. Mislim da je David na sve načine pokušavao da ga izvuče iz toga, ali nije mu pošlo za rukom. Pa nije Bilja bez veze rekla: „Dejan je pet godina u sekti“, ona sve zna. Videli su njegovu drastičnu promenu i sve im je bilo jasno. Zato Dejan kada priča o porodici nikada ne pominje tačan razlog svađa i sukoba. On se potpuno priklonio Dalilinoj porodici i odrekao se svoje, izbrisao je iz glave sve što je nekada  bio i krenuo u nov život. Ta sekta i ti ljudi su mu isprali mozak – rekao je za Svet, Dalilin rođak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dalila Dragojević (@dalila_dragojevic_official)

Dalilin otac Huso Mujić priznao je još pre pet godina da se nalazi u pokretu vehabija.

U našem kraju nema vehabija, ali ima nas koji smo takozvane vehabije. Ja sam jedan od pripadnika tog pokreta islama i tu sam od 1993. godine– rekao je Huso.

Dalila Dejan Dragojevic

Ivan Vučićević

Pročitajte: Dejan i Dalila se nisu razveli! Sve je bila samo farsa! (VIDEO)

AUTOR: KATARINA BOGAVAC

IZVOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/IVAN VUČIĆEVIĆ