Operacija Dee Đurđević
Svet

5 марта, 2022 21:00

Naglo se ugojila nakon saobraćajke! Specijalni JELOVNIK uz koji je Dea Đurđević smršala 30 kilograma!

Neustrašiva voditeljka Dea Đurđević jedna je od najvećih motivatora svih generacija, jer je nakon nepovoljnih prognoza lekara, stravične saobraćajne nezgode i nebrojano povreda, uspela da izbori za život i bolje sutra, u koje čvrsto veruje. Nakon tog mračnog februarskog dana 2019. godine u njenom životu više ništa nije bilo isto, ali je nakon višemesečnog ležanja u bolničkom krevetu, dvadeset neizvesnih operacija, morfijuma i uspavljivanja kako bi je presvukli i previli, uspela da sa svojim timom fizioterapeuta danas ponosno stoji na nogama i uveseljava gledaoce putem malih ekrana.

Nasmejana i entuzijastična Dea imala je volje da uz pomoć saveta nutricionista i bodrenja verenika Mladena Mijatovića, izgubi čak 30 kilograma koji su bili posledica nemilog događaja, nekretanja i medikamenta.

— Zahvaljujući lekarima sa Vojnomedicinske aksdemije smršala sam 30 kilograma. Tim od tojice lekara napravio mi je specijalni jelovnik kojeg se pridržavam. Pazim šta uzimam od namirnica i sada se super osećam. Nakon operacije sam se naglo ugojila i imala sam 83 kilograma, a sada imam 53 kilograma – istakla je voditelja medijima i dodala da je morala da se pomuči do krajnjih razultata.

Pročitajte: EMOTIVNA ISPOVEST Dee Đurđević! Voditeljku ostavio otac, ali su joj ovi muškarci nadoknadili svu ljubav!

U početku je gubljenje kilograma išlo sporo, ali kada sam ušla u štos sve je krenulo kako treba. U prvim nedeljama dijete sam bila gladna, ali sam se navikla i sada je sve u redu. 

Čitav proces je bio praćem specijalnim režimom ishrane, meranjima, prilagođenim važbama, sve do cilja koji su je veoma usrećio.

— Merila sam se sve dok nisam izgubila 30 kilograma, a onda sam prestala! Ne znam da li sam posle toga još smršala ili nabacila neki kilogram, važno mi je samo da ponovo mogu da zakopčam farmerke. Sada konačno opet nosim smol veličinu i zadovoljna sam — rekla za Hit Informer i objasnila:

— Trudim se da unosim ograničenu količinu hrane i da ne jedem masno. Veoma je teško da čovek sam sebe kontroliše, ali mi to uglavnom uspeva! Takođe, već neko vreme ne večeram, a ako mi se desi da ipak pojedem nešto uveče, biram da to bude salata.

Đurđevićeva se uvek prepušta sudu stručnjaka, te su joj trojica lekara sastavili specijalan režim ishrane, koji je počela da praktikuje nakon izlasla iz bolnice.

— Trojica doktora napravila su mi specijalni jelovnik, koga sam se pridržavala godinu i po dana. Kada sam počela a zdravo da se hranim, krenuli su i kilogrami da se tope, osećala sam se sve bolje rekla je s ponosom Dea, pa je otkrila kako izgleda režim.

JELOVNIK UZ KOJI JE POSTIGLA REZULTATE:

— Za doručak sam uzimala dvopek, sir ili jaja, kao sezonsku salatu. Ručak mi se sastojao od kuvanog jela i ribe, a večerala sam grilovano meso. Za užinu sam obično jela jabuku. Sada sam proširila meni, pa unosim i neke druge namirnice poput pomorandže, kivija, zelenog povrća, samo se trudim da ne preteram. Ne smem samo da jedem grejp, jer sužava krvne sudove. Nemam dve vene u nogama, a krvni sudovi u rukama su mi još krhki, tako da mi se ovo voće ne preporučujepriznaje tv lice.

Ono što je lepoj plavuši pomoglo da se oseća čilo, zdravo, koncentrisano jeste i hidratacija, te tokom dana popije najmanje dve litre vode, sa visokom alakalnošću, kako bi sprečila kiselost organizma.

Već dve godine ide na specijalan trening za osposobljavanje povređene ruke, ali i za tonus mišića i gipkost tela, a fizička aktivnost koju izvodi tri puta nedeljno ubrzao je proces mršavljenja.

TRIK: Svakog jutra na prazan želudac pije toplu vodu sa pola limuna, a ovaj napitak je fantastičan za ubrzavanje metabolizma i detoksikaciju organizma.

Pročitajte: Šokiraćete se zbog onoga što je uradila Tanja Savić! Pokazala ono što nije htela!

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram/printscreen