svet

November 14, 2013 14:20

By

Dejvis kup: Dušan Lajović definitivno menja Tipsarevića

sports_davis_cup_1

“Dušan Lajović definitivno će zameniti Janka Tipsarevića u Dejvis kup timu Srbije za finale sa Češkom”, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu tog takmičenja.

Tipsarević zbog povrede pete ne može da nastupi, Viktor Troicki je pod suspenzijom, a sledeće rešenje je 23-godišnji Lajović.

Lajović će se naći u žrebu koji je zakazan za 13 sati, ali to ne mora da znači da Tipsarević neće odigrati barem jedan meč, pošto selektor ima mogućnost izmene igrača najkasnije sat vremena pre početka susreta.

On je trenutno 117. teniser na svetu. Nedavno je osvojio čelendžer u Seulu, a ove sezone osvojio je još jedan trofej – u junu u italijanskoj Kaltaniseti na šljaci, kada je savladao Somdeva Devarmana i Robina Hasea, što mu je i najveći ovogodišnji rezultat. Ove sezone zaradio je 101 hijadu dolara.

Lajović je visok 183 cm, najviše voli brzu podlogu, igra jednoručni bekhend, a najbolji rezultat na ATP nivou ostvario je 2011. godine u Sankt Peterburgu, kada je igrao četvrtfinale.

Osim pobeda nad Devarmanom i Haseom, ove sezone Lajović je savladao dvojicu tenisera iz Top 100, ali obojicu zahvaljujućip predajama – Julijan Raster, 88. igrač sveta, predao mu je pre početka meča, a Filipo Volandri (91) predao je pri vođstvu Lajovića 6:4, 4:0.

Izvor: B92