Ko bi rekao da ima 57 godina: Dijeta Olivere Kovačević čini čuda, smršaćete bez gladovanja
Dijeta Olivere Kovačević veoma je efikasna
Olivera Kovačević jedna je od najzodnijih dama na javnoj sceni. Naravno, na izgledu treba raditi, pa tako je i ona imala neke momente kada nije baš zadovoljna svojim izgledom.
Dijeta Olivere Kovačević – Nema gladovanja, a kilogrami se tope
U intervjuu za magazin “Lepota i zdravlje” Olja je otkrila specijalan režim ishrane kojeg se pridržava. Dodala je da organizam prepoznaje manjak hrane kao pretnju i da, kad redovno jede tri obroka, mršavi bez greške.
Najvažnije je imati tri obroka dnevno, redovno, i tada ćete zasigurno mršaviti, kako kaže voditeljka, i veoma je važno da pravilno iskombinujete obroke i da pazite na to koliko su obilni.
– Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju – rekla je Olja voditeljka jednom prilikom.
Najvažniji joj je doručak, a tad joj je uvek na stolu hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Ako jede puter i džem, to je uvek onaj bez šećera i zaslađivača. Inače opominje da su veštački zaslađivači opasniji za organizam od običnog šećera pa ni napitke s takvim dodacima ne treba piti.
Olivera obavezno ruča četiri sata nakon doručka, a dva sata nakon ručka jede neko voće. Inače, voće nikad ne treba jesti za doručak jer stvara kiselinu u želucu.
Od mesa grilovana piletina ili teletina, bez krompira, a ukoliko imate pirinač ili testeninu, onda u tom obroku ne sme biti mesa. Što se tiče večere, riba ili lagana salata su pun pogodak kada je dijeta Olivere Kovačević u pitanju.
– Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju – otkrila je jednom prilikom.
Olivera Kovačević smatra da je ključ savršene linije u pažljivo odabranim namirnicama i kombinovanju jer ugljenih hidrata ima i više nego što mislimo u onim namirnicama za koje smo ubeđeni da su zdrave i odlične za mršavljenje. Na primer, bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer.