svet

October 4, 2013 14:15

By

Dom omladine: Počeo Međunarodni festival stend ap komedije

stend ap jelena radanovic

Treći međunarodni festival stend ap komedije počeo je sinoć u Domu omladine Beograda, a traje do nedelje, šestog oktobra. Na festivalu će publika imati prilike da isprati nastupe najboljih komičara regiona, ali i novih nada stend ap scene. Slogan ovogodišnjeg festivala je “Antiapatija”, kojim organizatori ističu da je humor jedini način da ostanu u dobrom raspoloženju.

U okviru prve večeri predstavili su se kandidati koji žele da postanu članovi organizacije “Standup.rs”, a koji ovoga puta dolaze ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. O pobedniku je odlučivao žiri i publika, a nagrada su nastupi na Stend ap festu u Beogradu i Mariboru iduće godine.

Drugi i treći dan festivala rezervisani su za reviju najboljih komičara iz regiona, kao što su Saška Koceva (MK), Ivan Šarić (HR), Tin Vodopivec (SLO)… Njima će se pridružiti i domaćini iz organizacije “Standup.rs” – Srđan Dinčić, Jelena Radanović, Aleksandar Perišić

“Za poslednje veče festivala pripremili smo nastup poznatog irskog komičara Dilana Morana, koji u Srbiju dolazi po prvi put i obećava odličan provod. Srpskoj publici će se premijerno predstaviti i komičarka i glumica Martina Ipša iz Slovenije”, rekla je Jelena Radanović, koja se ovim bavi već dve godine, a probila se tako što je pobedila na večeri otvorenog mikrofona.

Radanovićeva kaže da najviše voli šale nastale na osnovu ličnog iskustva i dodaje da su njene kolege pravi džentlmeni. “Ni publika ni ostali komičari nemaju predrasude prema meni kao ženskom komičaru. Sa kolegama se slažem odlično i drago mi je što sam jedina dama među njima”, rekla je Jelena.

Ulaznice se mogu nabaviti na šalterima Eventima i putem sajta Eventim.rs po sledećim cenama:

3. oktobar – 300 dinara (parter ili balkon)

4. oktobar – 600 dinara (parter) i 500 dinara (balkon)

5. oktobar – 600 dinara (parter) i 500 dinara (balkon)

6. oktobar – 1.400 dinara (parter) i 1.200 dinara (balkon)

Izvor: Blic