Svet

30 Marta, 2021 19:00

Dr Nestorović i Novak! „Pravimo TESLIN aparat, Novak će sve FINANSIRATI”

Pulmolog i alregolog prof. dr Branimir Nestorović od septembra pokreće, dugo najavljivane, master studije integrativne medicine, a Novak Đoković želi da bude u prvoj generaciji.

Dr Nestorović i Novak!

Ideja je da taj mali broj ljudi koji ima akademsku kvalifikaciju za homeopatiju, akupunkturu, tradicionalnu medicinu, kroz taj početni kurs master iškolujemo, da imaju kvalifikaciju da bi kasnije postali instruktori. Malo njih ima pravu kvalifikaciju. Oni moraju biti lekari ili stomatolozi da bi se bavili alternativnom medicinom. Naziv integrativan je najbolji jer podrazumeva sve metode koje klasična medicina ne koristi. Novak se oduševio, kaže: “Hoću da upišem, biću prva generacija!”. Rekoh mu, ma ti nisi doktor, ali… Strašno je napaljen na to i želi da upiše – rekao je Nestorović.

Jedan od najpoznatijih srpskih pulmologa je isticao i da mu je, kao i Đokoviću, inspiracija Nikola Tesla.

Niko ne zna kako izgleda taj čuveni Teslin aparat. Tesla se time bavio, ali onako usputno, jer kada je otkrio bežični prenos energije, potpuno je odlepio za tim i sve ostalo je batalio. E sad, ima milion tih takozvanih Teslinih aparata. Želim da i mi napravimo aparat, isprobamo ga, testiramo na pacijentima kroz terapije i ako rezultat bude pravi, krenemo u proizvodnju. Novak je zainteresovan za sve to i želi da budeo deo toga.

Kad se priča o integrativnoj medicini, ona je često stvar podsmeha, ali zaboravlja se ko se njome bavio, Tesla. On je imao onaj čuveni aparat, lečio karcinom krajem 19. veka neverovatnom efikasnošću. Mi ćemo se kad sve ovo prođe, tek se čuti u vezi sa proizvodnjom domaćeg aparata na bazi Teslinog kalema. Skupila se grupa neobičnih ljudi, ima i inženjera, i Novak ponudio se da to finansira i pokloni svim bolnicama.

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET/PRINTSCREEN