svet

November 10, 2013 21:00

By

Okončana drama kod Kraljeva: Napadač se predao policiji!

kraljevo policija pred kucom

21:00

Kako saznajemo, višečasovna drama u selu nadomak Kraljeva okončana je. Načelnik kraljevačke policije Bogoljub Živković potvrdio je hapšenje.

Napadač je putem video nadzora pratio sve aktivnosti policije. U nekoliko navrata rekao je samo da se neće predati. Tvrdio je da je ranjen i da kod sebe ima još 360 metaka. To je rekao u telefonskom razgovoru sa čovekom koji mu je pre nekoliko meseci ugradio video-nadzor.

Meštani kažu da je Dragomir živeo sam, da mu je žena umrla pre deset godina i da nema dece. Oni kažu da su iznenađeni njegovim postupkom i da je reč o dobrostojećem čoveku koji je dugo godina radio u Nemačkoj.

Dragomir M. je, kako kažu, prvo pucao na policiju iz pištolja, pa potom iz automatske puške. Jedan od prijatelja napadača, koji nije želeo da mu se objavi ime, kazao je da je Dragomir pre pet-šest dana došao iz Nemačke sa velikom količinom novca. Reč je, kako kaže taj čovek, o penzijama koje je Dragomir podigao u Nemačkoj gde je dugi niz godina radio. Dragomirov prijatelj kaže da ga je on pozvao danas telefonom rekavši da su ga napali huligani i da su pokušali da ga opljačkaju.

18:00

U pucnjavi koja se oko 16.10 sati začula iz kuće u kojoj se nalazi zabarikadirani napadač Dragomir M. ranjen je policajac Desimir R. , koji je kolima Hitne pomoći prevezen u gradski Zdravstveni centar. Posle višečasovnih bezuspešnih pregovora pripadnici SAJ-a planiraju upad u kuću.

Dragomir je prethodno zapretio da će pucati na svakoga ko mu priđe.

17:15

Pregovaračkom timu kraljevačke policije, koja pokušava da ubedi Dragomira M. da napusti kuću u koju se zabarikadirao, oko 17h pridružili su se  i pripadnici Specijalne Antiterorističke Jedinice.  Drama u selu  Metikoše kod Kraljeva počela je oko 13 sati kada je Dragomir pucao u dostavljača hrane, koji je uspeo da uprkos povredama pobegne na ulicu i pozove pomoć. Ranjeni dostavljač je posle dolaska Hitne pomoći naveo da je u kući video nepomično telo muškarca, zbog čega se pretpostavljalo da je Dragomir  prethodno pucao u još jednu osobu i ubio je. Pucnjevi su se ponovo začuli iz kuće oko 16.10 sati.

“Najpre se začula rafalna paljba, a potom i pojedinačni hici. Pucnjava je trajala nekoliko minuta. Nastala je prava panika, grupa policajaca se povukla na stotinak metara dalje od kuće, a novinari i okupljeni meštani su zalegli na zemlju”,  javlja reporter “Blica” koji se nalazi na licu mesta.

Komšije su novinarima ispričale da su čuli da je Dragomir ubio svog zeta, ali tu informaciju u policiji nisu potvrdili. U MUP Srbije navode da je Dragimir M. pucao u dostavljača hrane Niaza Dž. (50) zbog svađe oko plaćanja i da se za sada ne zna da li u kući ima i drugih osoba, kao ni da li je još neko ubijen.

U policiji navode da je Dragomir u alkoholisanom stanju i da je naoružan.

15:00

U selu Metikoš kod Kraljeva oko 13 časova došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen dostavljač hrane. Sedamdesetogodišnji napadač Dragomir M. se zabarikadirao u svojoj kući pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe. Iz kuće se začuo pucanj, ali policija ne zna da li je neko povređen jer nemaju informacije da li je još neko u kući sa napadačem.

Pregovarački tim kraljevačke policije pregovara s napadačem, koji se za sada nalazi u kući, a uzrok pucnjave još nije poznat. Očekuje se intervencija specijalne jedinice MUP Srbije.

kraljevo hitna pomoc pred kucom

Dragomir živi sam u kući, a komšije kažu da su jutros kod njega bile dve osobe, i da su jednu videli da je izašla, a za drugu to ne mogu da potvrde.

Dostavljač hrane N. Đ. zbrinut je u Zdravstvenom centru “Studenica” u Kraljevu, gde je dopremljen u teškom stanju. U toku je dijagnostika, potvrdio je doktor Zvonko Veselinović.

Uzrok pucnjave još nije poznat.

Izvor: RTS, Blic

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Video: You Tube