svet

June 26, 2014 21:05

By

Dve akcije: Zaplenjeno 2.200 kilograma duvana

duvan

Pripadnici policije su u mestu nadomak Šapca u vozilu, kojim je upravljao D. Đ. (35), pronašli i zaplenili 44 bale presovanog duvana ukupne težine 2.207 kilograma, a u drugoj akciji, u vozilu “opel omega”, kojim je upravljao B. M. (26), pronađeno je 95 kilograma rezanog duvana.

Kako je saopštila danas Policijska uprava u Šapcu, u postupku redovne kontrole saobraćaja pripadnici policije su, u mestu nadomak Šapca u vozilu “fijat dukato”, kojim je upravljao D. Đ. iz okoline Šapca, pronašli i zaplenili 44 bale presovanog duvana ukupne težine 2.207 kilograma.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina pripadnici Policijske uprave u Šapcu podneli su krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu protiv D. Đ.

Osumnjičeni nije imao potrebno odobrenje nadležnog organa za proizvodnju i prodaju.

Takođe, u drugoj akciji, u vozilu “opel omega”, kojim je upravlljao B. M. (1988) iz okoline Šapca, pronađeno je i zaplenjeno 95 kilograma rezanog duvana. Protiv njega je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Šapcu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Sumnja se da je zaplenjen duvan nabavljen na ilegalnom tržištu i bez neophodne dokumentacije nadležnog organa, u cilju dalje prodaje, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug