brat i sestra lepe brene
Svet

May 30, 2022 13:00

By

Život ih je odveo na različite strane, bili su jedno a sada… Evo gde su i šta rade brat i sestra Lepe Brene (FOTO)

Evo ko su brat i sestra Lepe Brene…

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena jedna je od najpoznatijih jugoslovenskih pevačica. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli. Odrasla je u Brčkom, a otac Abid i majka Ifeta su joj omogućili skromno i bezbrižno detinjstvo. Lepa Brena ima sestru Faketu i brata Faruka. A nedavno je objavila zajedničke fotografije na društvenoj mreži Instagram.

Pročitajte: Vesna Zmijanac i Lepa Brena bile ljubomorne na Draganu Mirković?! Otkriveno da li su se mrzele u mladosti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Brena najviše sličnosti ima sa bratom Farukom, sa kojm deli i istu strast ka muzici. Faruk Jahić se bavi pevanjem, a nedavno se pojavio i u jednom šou programu gde je progovorio o odnosu sa Brenom, te istakao da mu ne smeta što on nije doživeo slavu kakvu je ona pre nekoliko decenija.

– Uvek sam joj bio velika podrška, kao stariji brat. Ništa nije loše što sam ja ostao u senci moje sestre – kazao je on u emisiji.

– Sviram harmoniku, pevam… Trenutno radim jedan odgovoran posao koji je usko vezan za muziku, bavim se produkcijom – dodao je Faruk.

Pročitajte: Fileri i botoks popuštaju, kosa opada? Lepa Brena uskoro neće ličiti na sebe, saradnici uplašeni?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Brenina sestra Faketa sa suprugom Zoranom i ćerkama već dve decenije živi u Kanadi.

– Otkako znam za sebe, naša majka je lepo pevala sevdalinke. Fakreta je međutim počela da peva pre mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja. Bila sam hiperaktivno dete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proleća – izjavila je Brena jednom prilikom za “Story“.

Brena povremeno na svom “Instagramu” podeli i fotografije sa sestrom Fakretom, a ono što je mnogima privuklo pažnju je činjenica da njih dve veoma liče. Ipak, sa sestrom je Brena izuzetno bliska, pa se često čuju, iako se, s obzirom da žive na različitim kontinentima ne viđaju često.

Pročitajte: Lepa Brena DUGO KRILA da joj bolest utiče na život! Evo s čime se bori!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

AUTOR: STORY

IZVOR: Stil/Kurir

FOTO: Ivan Vučićević / Instagram