milutin mrkonjic
Svet

1 Decembra, 2021 11:19

Evo pored koga će biti sahranjen Milutin Mrkonjić!

Milutin Mrkonjić, dugogodišnji partner pevačice Ane Bekute, sutra će biti sahranjen u Aleji zalužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na večnik počinka ide pored prijatelja, velikana narodne muzike, ali i istaknutih glumaca i političara. Komemoracije biti održana pre sahrane u Skupštini Republike Srbije.

Pored koga će biti sahranjen Milutin Mrkonjić?

On će počivati pored nekoliko poznatih imena, među kojima je i njegov, za života veliki prijatelj, Šaban Šaulić.

Grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Mrkonjića nalazi se na nekoliko metara od onog u kom je sabranjen Šaban, a tačno pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića, piše Objektiv.

U istom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije – Olivera Ivanovića.

Podsetimo, u delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Inače, Mrkonjić je preko Šaulića i upoznao svoju ljubav i ženu sa kojom je proveo skoro 10 godina, Anu Bekutu.

Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva „Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona – rekao je Mrka u jednom od intervjua, preno telegraf.rs.

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ