Glumica Anica Dobra svet novine svet portal
Svet

May 15, 2024 17:00

By

Tako si mala… Javnost u neverici zbog života Anice Dobre, krila detalj intime

Glumica Anica Dobra ima zanimljive detalje iz života

Lepa glumica Anica Dobra na javnoj sceni Srbije prisutna je više od tri decenije. O porodici ne priča često, ali je, ipak, poznato da gotovo od početka karijere uživa u srećnom braku i da ima ćerku Minu, koja je krenula njenim stopama. Ona je u braku sa Miodragom Mićom Sovtićem. On je dugogodišnji predsednik fudbalskog kluba Dorćol, dok je njegov sin iz prethodnog braka, Miloš, sekretar stručnog štaba “gaučosa”. Anica je jednom prilikom istakla koliko joj znači podrška bliskih ljudi u vreme pandemije korone.

Foto: ATA images

Glumica Anica Dobra oduvek je bila zahvalna na ljudima koje ima oko sebe 

– Imam ljude oko sebe koji hrane moju vedrinu i daju optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva. Našla sam mudru misao Duška Radovića: “Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno a šta nevažno u životu.

Pročitajte: Ćerka Anice Dobre objavila PREDIVNE VESTI 

– Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo” – navela je glumica Anica Dobra, dok su njene komšije za “Blic” istakle kad su se ona i njen muž doselili u njihov kraj.

Glumica Anica Dobra svet novine svet portal

Foto: ATA images

– Anica je došla u zgradu negde 91. ili 92. godine. Ona i suprug Mića Sovtić su kupili stan i kompletno ga renovirali. Svi smo u zgradi kao jedna duša i svi smo miroljubivi. Anica je divna komšnica. Za sve što treba da se organizujemo u zgradi, ona je prva. Uvek hoće da unapredimo stvari i pomaže novčano i kako god da treba. Tako je bilo i kad smo ulazna vrata menjali, svi su dobri – kompletna njena porodica. Ona je možda i najbolja od svih u kući. Ima veliki stan, pola prvog sprata je njihovo – rekao je za Blic njihov sused.

Pročitajte Brak je potpuno promenio – Ćerka Anice Dobre više ne izgleda isto, transformacija izazvala lavinu komentara (FOTO)

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovnu školu. Od 1977. do 1981. godine živela je u Frankfurtu na Majni, u Nemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gde upisuje Fakultet dramskih Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića.

Odmah nakon diplomiranja 1987. godine postaje stalni član Ateljea 212.

Glumica Anica Dobra svet novine svet portal

Foto: ATA images

Glumica Anica Dobra visoka je 164 cm

Debitovala je u kratkometražnom filmu „Pera Panker“ 1985. godine. Za film „Već viđeno“ iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli. Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu „Balkan ekspres“. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima Crni bombarder, Klopka, Ljubav i drugi zločini i Neko me ipak čeka. U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.

Pročitajte Konačno isplivala dugo čuvana tajna Anice Dobre – Ko zna šta bi bilo da je njemu rekla da (foto)

Početkom 90ih godina počinje aktivno da snima filmove u Nemačkoj, gde je do sada ostvarila oko 80 uloga. Živi u Beogradu, udata je i ima ćerku Minu, takođe glumicu.

Glumica Anica Dobra svet novine svet portal

Foto: ATA images

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: ATA images