Star

December 7, 2020 21:00

By

Goca Božinovska otkriva: „Ispalili su 18 metaka u Šijana! Sin Mirko je za dlaku IZBEGAO SMRT!”

Goca Božinovska nikada nije prežalila smrt bivšeg supruga Zorana Šijana koji je stradao 27. novembra 1999, kada je imao samo 35 godina.

Onesvestila se od stresa kada su joj javili da je Šijan ubijen!

Prošle nedelje pevačica je sa decom izašla na njegov grob u Surčinu gde su mu održali pomen, a sa velikom tugom Božinovska se seća tog nemolog događaja kada su ubice u Šijana ispalile 18 hitaca, kako je tada saopšteno. Pogođen je u glavu i grudi, a usled povreda je preminuo na licu mesta. Šijan je inače bio šampion Evrope u kik-boksu, a policija je verovala da je on bio glavna karika u surčinskom klanu, te da je zbog toga likvidiran.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Goca Bozinovska (@gocabozinovska)

Šta god da se desilo u Surčinu devedesetih godina, policija je imala dojavu da je to uradio Šijan. I zato su nam svaki dan policajci upadali u stan i smarali nas – kaže za STAR Božinovska koja je bila svedok početka druženja njenog pokojnog supruga sa pripadnicima ozloglašenog zemunskog klana.

Kada sam ga pitala: “Zoki, ko su ti ovi?”, on mi je rekao: “Drugari iz Surčina”. To je bilo sve, nisam znala čime se oni tačno bave.

Posle jednog hapšenja Šijan se primirio, otvorio je pumpu u Surčinu i kupio veliki poslovni prostor u Zemunu od 700 kvadrata. Tada su ga prijatelji savetovali da iznajmi telohranitelje, ali on nije hteo jer se, kako je govorio, nikome nije zamerio. Ipak, nekome je smetao pa je ubrzo ubijen iz “škorpiona” u blizini kluba “Stupica” u centru Beograda, gde je često sedeo sa prijateljima. U tom trenutku Goca je pevala u Austriji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mirko Šijan (@miresijan)

Tu noć sam pevala u Beču i poslednje što sam razgovarala sa njim bilo je to da mi je rekao da je ćerku Zoranu ostavio kod kuće sa bakom, a da je naš sin Mirko i dalje s njim. Čula sam ih obojicu. Zoran je rekao da se Mirko sav umazao i vikao je da brzo opere ruke. U pozadini sam čula glas sina kako kaže: “Dobro, tajo, dobro”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Saban Saulic (@sabanofficial)

Kada joj je Šaban Šaulić javio da je Šijan ubijen Božinovska se onesvestila od stresa jer tada još nije znala da je njihovog sina Mirka vratio kući samo sat vremena pre sačekuše.

-Sećam se da su me muzičari polivali vodom da se osvestim. Iako Šaban nije bio siguran da je tačna informacija da su ubili Šijana, ja sam osećala da je to istina. Tri dana mi je igralo oko pred taj događaj. Bila sam u jezivoj panici da li je i naš sin Mirko bio sa njim, ali sam brzo pozvala kući telefonom i tada su mi rekli da ga je Šijan vratio. Plakala sam i od tuge, i od sreće što je naš sin dobro. Sudbina je htela da tako bude, a za mene je tada svakako počela najveća životna agonija i borba koja i danas traje. Morala sam da budem svojoj deci i otac, i majka – dodaje Goca za STAR i napominje da još uvek nije rasvetljeno ko je ubio Šijana i zbog čega:

Sve je isto kao i prvog dana. Ništa se nije promenilo sa mrtve tačke. Dosta je vremena prošlo, puno je ljudi koji su možda i znali nešto o tome, ali ipak ne verujem da će smrt mog supruga ikada biti rasvetljena. Ne znamo kome je bilo u cilju da ga ubije. Od ubistva nas niko ne obaveštava šta se događa u istrazi.

FOTO: GAJA