Godišnjica smrti Marinka Rokvića
tužno

October 29, 2022 16:15

By

Godišnjica smrti Marinka Rokvića, Slavica dostojanstvena u svojoj tugi, Nikola održao potresni govor: Da mogu još jednom da ga vidim, rekao bih mu… FOTO

Godišnjica smrti Marinka Rokvića obeležena je danas na Bežanijskom groblju. Neutešna supruga Slavica sa sinovima Markom i Nikolom i snajama Bojanom i Sarom obišla je večnu kuću nikad prežaljenog Marinka, a bili su i bliski prijatelji porodice Rokvić.

Pročitajte: Rodilo se moje sunce- Slavica Rokvić obradovala najlepšim vestima, konačno suze radosnice

Dostojanstveno i u maniru prave dame, udovica pokojnog Marinka dočekivala je sve koji su se setili prerano preminulog pevača i sa svakim je popričala. Od prijatelja tu su bili Miša Mijatović, Saša Matić sa suprugom, Rade Marković. Trudna Bojana Barović na pomen svekru došla je sa decom, Leonom i Simeonom koji svakodnevno spominju dedu i njihove zajedničke dogodovštine.

Pročitajte: Pogledajte kako je Marinko Rokvić proslavio poslednji rođendan! Reči njegovog sina kidaju dušu!

Godišnjica smrti Marinka Rokvića

Foto: Rajko Ristić

Bol ne prolazi, ali njegovi najbliži čuvaju uspomenu. Pre nego što je na spomenik spustio crvene gerbere, Nikola se obratio okupljenima koji su došli Marinku na pomen.

– Bio je divan roditelj, dobar uzor, a kada bilo potrebe i strog otac. Pamtiću ga u najlepšem mogućem smislu. Ostavio je za sobom mnogo pesama, ali izdvojio bih „Polomio vetar grane“. Svakodnevno ga spominjemo i mislimo na njega. Da mogu još jednom da ga vidim, rekao bih mu da ga volim. Trudiću se da decu naučim pravim porodičnim vrednostima, kakve je on preneo meni – prenose beogradski portali reči popularnog pevača.

Pročitajte: Suze same teku – Godinu dana od tragedije, porodica Rokvić doživela ogroman blagoslov

Godišnjica smrti Marinka Rokvića

Foto: Rajko Ristić

Iako je ovaj dan za njih posebno tužan, porodica Rokvić ima razloge za slavlje u predstojećem periodu pošto će obe snaje uskoro roditi devojčice koje će uneti novu ljubav i sreću u njihove domove. Deda Marinko bi bio presrećan da je ovo dočekao, a ono što je sigurno jeste da će njegovi Slavica, Marko i Nikola čuvati sećanja na njega i da će njegovi unuci biti veoma ponosni.

Godišnjica smrti Marinka Rokvića je prošla, a podsećanja radi, legenda narodne muzike preminuo je u 68. godini nakon borbe sa bolešću. Pevač nije želeo da se o njegovoj bolesti priča pa je do poslednjeg trenutka krio od javnosti koliko zaista ozbiljno bilo njegovo stanje.

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić