svet

October 6, 2013 00:45

By

Heroj ulice: Bogat posle zatvora!

toni

Dete jugoslovenskih doseljenika, Toni Musulin, bivši vozač kamiona za prevoz novca iz Liona, opljačkao je nekadašnju firmu, sam se prijavio policiji, odležao četvorogodišnju kaznu, ovih dana izašao iz pariskog zatvora  i ostavio javnost čitavog sveta da pušta mašti na volju da li je i gde Toni sakrio dva i po miliona evra, koji nisu pronađeni do danas.

Musulin se uglavnom branio ćutanjem. Tu i tamo, ponešto bi rekao u istrazi, a to se odnosilo i na period bekstva. U opljačkanoj firmi sumnjaju da je njihov bivši radnik za to vreme bio „negde u istočnoj Evropi“, kod rodbine u Srbiji ili Hrvatskoj, da bi sakrio ukradeni novac.   U svakom slučaju, sada više ništa ne rizikuje.  Čak i da je sakrio novac, sve i da otkriju kako ga troši, ne preti mu nikakva dodatna kazna, jer je svoje, za celokupnu sumu od 11,6 miliona, već odležao iza brave.

O njemu je snimljen i film pod naslovom „11,6“ s poznatim francuskim glumcem Fransoa Klizeom u glavnom ulozi. Reperi pevaju nekoliko pesama u kojima je on glavni protagonist. Štampaju se i majice s njegovim likom, a u zatvoru je, poštom, dobio čak dvadesetak ponuda za venčanje. Prava je zvezda na internetu. Ima, naravno, i svoj „fan-klub“ na „Fejsbuku“. Ovu fascinaciju sociolozi objašnjavaju činjenicom da je Musulin od jednog dela populacije, pre svega mladih, viđen kao negativni heroj koji je na jednostavan način uspeo da nasamari institucije i ojadi bogate bankare usred ekonomske krize u kojoj običan svet jedva sastavlja kraj s krajem.

Izvor: Novosti

Foto: Facebook