bivša ljubav Siniše Mihajlovića svet portal
Svet

December 19, 2022 09:00

By

Bila je devojčica na samrti, a onda je upoznala Sinišu: Danas njene reči kidaju dušu

Humanitarna dela Siniše Mihajlovića biće zauvek upamćena

Siniša Mihajlović ostaće upamćen kao veliki fudbaler, ali ono što je još važnije od toga, slavni Miha bio je veliki čovek i humanitarac kao retko ko.

Kao što nije voleo da se hvali svojim sportskim uspesima, isto tako u javnosti nije želeo da priča o svojim humanitarnim delima, ali su to činili oni kojima je pomagao.

Pročitajte: Suzana i Saša neutešni zbog Mihe – Njihov poslednji razgovor Popović će zauvek pamtiti 

Komemoracija Siniši Mihajloviću

Getty

Humanitarna dela Siniše Mihajlovića bila su brojna, a svi se najviše sećaju devojčice Nikoline Radunović, kojoj je slavni fudbaler platio operaciju srca i koja je bila veoma potresena kada je saznala za Mihinu bolest.

– Pre devetnaest godina omogućio si mi život. Omogućio mi ono što sad jesam. Da živim život koji živim, da osećam, da želim, volima tebe ponajviše. Volela bih da ti mogu pomoći, kao što si ti meni – napisala je tada Nikolina.

Međutim, Nikolina nije bila jedina kojoj je slavni golgeter pomogao, bila je samo jedno u moru dece čija je bolest ganula Sinišu. Kada je 2013. godine preminula Tijana Ognjanović, Mihajlović je bio mnogo potresen njenom smrću i izjavio je da bi više ljudi trebalo da se uključi u donacije za lečenje dece.

Pročitajte: Mihina doktorka otkrila kako je Siniša proveo poslednje dane – Mnogo je patio

Ata images

– Bio sam tužan kad sam pročitao vest o Tijani. Nadao sam se srećnom kraju kad sam čuo da su prikupljene pare za njenu operaciju u SAD, ali, na žalost cele zemlje, nije izdržala tu bitku do kraja. Svestan sam da još mnogo dece u Srbiji očekuje novčanu pomoć za ozdravljenje i ne znam kako bi to moglo da se reši, a da se ne gubi vreme u prikupljanju para. Možda bi problem finansiranja lečenja dece bio rešen kad bi naši bogataši bili manje egoisti, kada bi dali deset odsto od svota koje su za slične slučajeve izdvajali srpski sportisti – rekao je tada Mihajlović.

Humanitarna dela Siniše Mihajlovića biće zauvek upamćena, a njegovo ime ostati kao uzor nekim novim generacijama sportista koji će koračati njegovim stazama.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM