svet

February 25, 2016 13:56

By

Humanost na delu: Kako i kome su pomogle ove slavne ličnosti?

 

Foto: Guliver/Getty

Poznati koji se bave humanitarnim radom često su na meti kritika ali i pohvala. Mnogi se pitaju da li je njihov motiv samo rast publiciteta ili iskrena briga za čovečanstvo.

Ako izuzmemo cinizam, neke slavne ličnosti su toliko poznate da im nije potrebna dodatna pažnja. I mnogi od njih iskreno brinu za ciljeve koje zastupaju, što se vidi po svom vremenu koje nesebično daruju za to.

Foto: Gulliver/Splashnews

Anđelina Džoli

Od kada je odabrana za Unicefovog ambasadora dobre volje, Anđelina je posetila preko 30 zemalja, nekada rizikujući i sopstveni život. Tokom nedavnog putovanja u Avganistan, otkrila je javnosti da je čak napisala oproštajno pismo Bred Pitu, nakon što su je upozorili da se nalazi na spisku meta za atentat. Dve nedelje pošto je došla kući, UNova baza je bila napadnuta i svi u njoj su poginuli. Kada su Bredovi i Anđelinini blizanci rođeni, par je pristao da proda prve slike beba magazinu “People” i “Hello” za 14 miliona dolara, a celokupan iznos su iskoristili za osnivanje fondacije “Madoks Džoli Pit”.

Foto: Guliver/Getty

Dejvid Bekam

Legenda svetskog fudbala Dejvid Bekam aktivan je kao ambasador dobre volje Unicefa, a jedna od zemalja u koju je bila upućena njegova novčana pomoć bila je i Srbija. Proslavljeni sportista uključio je u program inkluzije marginalizovane dece, koju poznata organizacija sprovodila i u našoj zemlji.

OVDE pogledajte koje zvezde su nesebično pomagale drugima…

AUTOR: mama&beba

FOTO: guliver/gettyimages/spalsh