svet

October 6, 2013 00:17

By

I nije borba decenije: Kličko odbranio titulu svetskog bokserskog šampiona!

Wladimir Klitschko

Kličko, koji je neporažen od 2004. godine, naneo je Povjetkinu prvi poraz u profesionalnoj karijeri u 25. meču. Ukrajincu je to 61. pobeda u karijeri (tri poraza), a odluka sudija na kraju bila je jednoglasna (sve tri sudije 119-104).  Pobedivši izazivača na poene Vladimir Kličko odbranio je titule svetskog bokserskog šampiona u verzijama IBF, IBO, WBO i WBA.

Iako je najavljivana “borba decenije” i još jedan meč za bokserske anale očekivanja nisu ispunjena, a lista top 10 borbi ostaje nepromenjena.

Ukrajinac je barem u prvoj rundi bez većih problema kontrolisao situaciju u ringu, a u samom finišu  Povjetkin je pao na pod ali ne zbog udarca već zbog činjenice da se okliznuo.  Ni u drugoj rundi situacija se nije mnogo promenila. Povjetkin se ponovo okliznuo, ali ovoga puta nakon udarca Klička, pa smo već u drugoj rundi videli brojanje sudije. Nešto agresivniji borbu  Povjetkin je pokazao u trećoj rundi.

Povjetkin je preživao veoma zanimljivu sedmu rundu, u kojoj je čak tri puta bio na zemlji. I naredne tri runde bile su veoma slične,  dok je Rus je u poslednjoj, 12. rundi krenuo na sve ili ništa, ali bezuspešno. Kličko je ipak bez većih problema izdržao taj nalet, pa je na kraju očekivanom i pravednom odlukom sudija obranio titule.

Uzvor: B92

Foto: Tanjug (Ivan Sekretarev)

Video: Youtube