Svet

15 Novembra, 2020 17:00

Ilda Šaulić za SVET otkriva TAJNU ŠABANOVOG NASLEDSTVA!

lda Šaulić upriličila je prošle nedelje promociju nove pesme “Sad me tražiš” u kojoj se pojavljuju njene prijateljice Marina Visković i Marina Tadić, kao i kuma Dajana Paunović.
Prošlo je skoro dve godine od smrti tvog oca. Jel stvarno vreme sve leči?
“Vreme ne leči sve, pogotovo ne to. Ne znam ni da li ću se naučiti da živim sa tim gubitkom i bolom… Tata mi nedostaje svakog dana isto kao i pre dve godine. Ništa se nije promenilo. Uvek mislim na njega, nema dana kada ne pomislim na tatu, šta bi i kako bi bilo da je i dalje sa nama, da li je moglo išta da se drugačije uradi. Hiljadu pitanja mi se non stop vrzma po glavi.”
Ranije si se sa njim konsultovala oko pesama.
“Pa jeste. Ali on je uvek dobijao gotov proizvod, nisam davala prostor da me kritikuje. I uvek je bio zadovoljan. Hvala mu što me je pustio da sama biram put i budem svoja. Nisam naginjala njegovom maniru pevanja, već sam se trudila da budem svoja. Znam da muzikom treba i dalje da se bavim jer je ovo najbolja spona sa njim.”

„Ema nam je samo jednog dana rekla da je deda sa anđelima…“

On nažalost nije dugo uživao u Eminom odrastanju?
“Često je pitala za njega iako ima četiri godine. Mi smo joj uvek govorili da je deda na putu, ali nas često stavlja u mat pozicije. Tako nam jednog dana rekla da to nije istina, jer ona zna da je deda sa anđelima na nebu i da nas sve gleda i čuva”.
Da li je vaspitavaš kako bi on to radio?
“Jao, pa ne. On je bio baš dosta blag, čak i suviše. Možda više mamine metode koristim. Ona je bila strožija i držala sve pod kontrolom. Mora malo da se podvikne ponekad.”
Pisalo se dosta o vašoj kući u Šapcu, da li će biti prodata, pretvorena u muzej… Šta je istina?
Kuća je sređena. Ja sam je sredila za život. Promenjeno je dosta toga, renovirana je. Ja sam je ušuškala tako da uvek kad poželim, otvorim vrata i uđem u mali raj. To mi je bilo bitno. Da li će jednog dana postati muzej, to ćemo još videti. Šabanove stvari će biti tu, a ima dosta naših porodičnih stvari ostalih od bake, deke, tate, ali ništa od toga nije prilagođeno muzejskoj postavci već življenju.”
U jednom momentu vodila se kampanja da Šaban u Šapcu dobije svoju ulicu?
“Čula sam za tu inicijativu. On je zaslužio tako nešto. Tata je taj Šabac proslavio na najlepši mogući način, pored Cicvarića. Mislim da bi to bilo baš lepo.”

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/SVET