Biljana Jevtić je najbolja kuvarica među pevačicama, a ovo su jela koja su neizostavna na njenoj trpezi
Ishrana Biljane Jevtić i Ace Ilića na Balkanu je omiljena
Pevačica Biljana Jevtić je sa juga Srbije, pa je da kuva naučila još kao devojčica, te to danas čini vrlo spretno. Ishrana Biljane Jevtić i Ace Ilića je raznovrsna, ali pevačica je jednom prilikom otkrila da je na njihovom stolu meso za ručak neizostavno, dok su večere rezervisane za gibanice, palačinke i ostalu testeninu.
– Što se mene tiče, ja bih sve preskočila, stalno sam na dijetama i u borbi s kilogramima, ali pošto je sin Ivan tu, onda moram kao i kada je Aca kod kuće, sve po redu. Kod nas se zna, volimo da jedemo kašikom, svaki dan moramo da pojedemo nešto kuvano.
Ishrana Biljane Jevtić i Ace Ilića bazira se na mesu i testenini
– To je valjda meni ostalo još iz detinjstva, kao tradicija iz porodice, ili supa ili čorba. Ja volim da ima puno povrća, i Ivan to voli, ni on nije “mesožder”, ali Aca, kao i svaki Balkanac, ako nema mesa – ništa. Kaže, sve to “protrči” kroz njega. I zato sam navikla da mesa bude u svakom jelu, bez obzira na to da li je prženo, dinstano ili pohovano.
– Obožavamo jaka, pikantna jela, što nije baš za neku pohvalu, ali mi to tako. Ja pokušavam da makar ne večeram, možda samo neko voće ili povrće, ali priznajem, volim da jedem, baš, baš.
Pročitajte U javnosti su važili za divne ljude, ali komšije su ih raskrinkale – O Aci su imale svašta da kažu
– Smešno je kako mi sin Ivan prebacuje, jer ja njemu stalno guram jelo i govorim: “Hajde, jedi, jedi”, valjda zbog onog našeg verovanja da što je dete deblje, to je zdravije! I onda mu trpam u tanjir, a kada stvarno više ne može, ja uzmem da to pojedem. Da bi me zaustavio, on kaže: “Jao, mama, nemoj ti, evo ja ću!” Meni je stvarno žao da se hrana baca. Ipak, moram da pazim jer sam podložna gojenju. Uveče volim da spremim testenine, špagete ili slane palačinke, proju ili gibanicu.
I pored tolikog iskustva, Biljana je za Puls izjavila da baš i ne obožava da svaki dan bude u kuhinji. Neki dan kuva sa zadovoljstvom, neki baš i ne.
– Znate kako, i Aci je ostalo od roditelja, zna se tačno da je ručak u dva, tada smo svi za stolom. Zabavljam se tako što svaki recept malo promenim, uradim nešto po svome. To uvek radim. I u špagete sa sirom dodam malo slaninice, samo da ne bude standardno.
Ishrana Biljane Jevtić i Ace Ilića je namenjena samo sladokuscima
– Nisam baš stručnjak za kolače, priznajem. To mi je ostalo još od života s roditeljima, obožavala sam da razvlačim kore, bilo mi je zanimljivo da radim nešto s oklagijom, a mojoj sestri da pravi kolače. Sećam se da smo komšinica i ja učile da pravimo kolače i moje princes krofne uvek su bile male, a njene velike, iako smo sve isto radile. Pitala sam se šta se dešava sve dok nisam ukapirala da ja, u stvari, nemam živaca, pa otvorim rernu pre vremena da pogledam, i ono, paf, padne i nema više. I od tada ne pravim kolače – otkrila je Bilja, pa priznala za šta je majstor u kuhinji, u kojoj često pomaže i suprug.
– Majstor sam za gibanice, proje, nije da se hvalim, ali svima dam recept, a oni posle pitaju kako njima nije uspelo kao meni. To me je moja mama naučila, jer ona je žena koja se udala sa šesnaest godina i koja je sve uspela da nauči. A imala je nas dve ćerke, i kako da nas ne nauči to da radimo, pa bila bi bruka – zaključila je pevačica.