Ivana Mihić
Svet

18 августа, 2022 11:45

Glumica Ivana Mihić u manastiru pronašla mir: Na korak od toga da se zamonaši, neke njene kolege su to već učinile

Ivana Mihić pomaže u obnovi manastira Rajinovac

Mnogobrojne poznate ličnosti u potazi za mirom redovno odlaze u srpske manastire, a jenda od njih je i glumica  Ivana Mihić, koja redovno obilazi manastir Rajinovac, a sada učestvuje i u njegovom renoviranju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

Pročitajte: Ivana Mihić otkrila zašto nema decu – njene reči slamaju srce

– Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne – rekla je glumica i dodala:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

– Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izutetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski.

Scenarista Gordan Mihić, Ivanin otac, mir je pronašao u porti manastira Rajinovac, a upravo to je bila njegova poslednja želja.

Pročitajte: Čudesni manastir Rajinovac – Ceca Ražnatović se oporavila uz molitve

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Mihic (@ivana_mihic_official)

– Moj otac živi kroz mene i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama – rekla je Ivana Mihić za magazin „Gloria“.

 

Ovo su glumci koji su se zamonašili

Dok Ivana manastir posećuje samo povremeno, neke njene kolege su svoj život zauvek posvetile Bogu.

Oni koji su gledali popularnu seriju iz 90-ih „Otvorena vrata“, dobro se sećaju lika Milančeta. Osim uloge u pomenutoj seriji, Rastko Lupulović glumio je u filmovima „Biće bolje“ i „Paket aranžman“. Završio je Fakultet dramskih umetnosti i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije, a osim pred kamerama, bio je uspešan i u pozorištu. Tada je imao dugu kosu, kožnu jaknu i vodio potpuno drugačiji stil života. Zamonašio se 1996. godine, a iste godine dobio je i nagradu za glumačku bravuru „Zoran Radmilović“ na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Hrvatska glumica Edita Majić 2004. godine se pozdravila sa svakodnevnim životom zvezde i otišla u manastir. Ova vest je šokirala javnost, a više od decenije je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grejanje u sobi, toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi. Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj – da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja.

Najnovije na portalu Marie Claire