svet

July 7, 2014 17:45

By

Ivana Stamenković: Muž mi je smestio psihijatra po svom izboru, ispala sam naivna

Svet_826_29.04.2013_4_595

Ivana Stamenković Sindi, koja je izgubila starateljstvo nad ćerkom Petrom, pošto je njen bivši suprug Nikola Pavlović izjavio da nije htela da se odazove psihijatrijskoj proceni i tek posle pretnje privođenja odazvala se veštačenju u ustanovi Laza Lazarević, pokazala izveštaj iz te ustanove u kojoj piše da oni nisu izdali nikakav nalog o njenom psihološkom stanju.

“Bivši suprug mi je smestio psihijatre po svom izboru. Sve se dešavalo kada sam izašla iz kuće Velikog brata i doktor me je pozvao na razgovor. Niko me nije posavetovao da se tako ne radi i da psihijatar ne može da me pozove telefonom. Sve to sam saznala na suđenju, kada su se u bolnici Laza Lazarević ogradili od njegovog mišljenja i rekli da je to njegovo privatno mišljenje, a da kao institucija oni ništa ne znaju o tome, niti su ga ovlastili da daje izveštaj o našem slučaju. Tada sam shvatila da sam ispala naivna, a on je, inače, u svom izveštaju napisao da je detetu bolje bilo sa ocem”, rekla je Stamenkovičeva i dodala da je psihijatar s kojim sam razgovarala bio pod suspenzijom i da je njega Nikola Pavlović na privatnoj osnovi unajmio kako bi pogledao nju i njega.

“Kasnije sam saznala da je taj doktor bio pod suspenzijom sedam meseci zbog primanja mita. U izveštaju koji je predat sudu napisao je da smo zdravi i Nikola i ja, ali da je Petri najbolje da bude sa ocem”, izjavila je Sindi.

Podsetimo, bivši suprug Ivane Stamenković u pismu koje je dostavio medijima izjavio da sud odredio komisiju sudskih veštaka psihijatrijske klinike “Laza Lazarević” da proceni sposobnost za staranje deteta.

“U toku razvoda sud je odredio komisiju sudskih veštaka psihijatrijske klinike ‘Laza Lazarević’ da procene podobnost za staranje o našoj ćerki. Uredno sam se odazvao pozivu veštaka, što nije bio slučaj s mojom bivšom suprugom. Tek uz pretnju privođenja došlo je do njenog razgovora s veštacima. Oni su nedvosmisleno zaključili da starateljstvo treba dodeliti meni”, naveo je Pavlovićevom pismu.

Izvor: Alo!
Foto: Life Content