svet

March 1, 2015 14:39

By

“Maxi domaćica meseca marta” je Jelica Šuput! (video)

maksi2
Color Press Grupa nastavlja svoj rad u humanom duhu, pa je tako organizovana još jedna akcija za izbor “MAXI domaćice meseca”, u novosadskom restoranu “Fontana”.

Iako nedeljom, domaćice-učesnice, prvenstveno odane čitateljke kulinarskih izdanja ove medijske kuće i nadasve humane duše, odvojile su par sati svog vikenda i udružile snage praveći punjene krofne. Oblika raznih, dekoracija šarenolikih, a ukusa neverovatnih… Mnogo toga moglo se videti na velelepnom stolu!

maksi4
maksi25
Članovi žirija nisu nikad imali prilike da na jednom mestu isprobaju toliko krofni, od onih u obliku dečaka i devojčice, pa do onih sa maslinama, šargarepama i lukom!  Žiri su činili Eržika Pap, urednica emisije  “Dokument” na RTV-u, Ivor Sabadoš, saradnik u časopisu “Pošalji recept” i, kao i uvek, jedan od učesnika, nasumice izvučen. Ovog puta to je bio Saša Vukašinović, mladić čiju ukusnu hranu često imamo prilike da degustiramo na ovom takmičenju.

Oni su jednoglasno odlučili da treću nagradu dodele Verici Poznanović, koja je dobila vaučer izdavačke kuće “Prometej” u iznosu od 5.000 dinara, i koja će moći da izabere knjige po želji!

Drugu nagradu poklanio je “Jolly tours” – sedmodnevni aranžman za dve osobe u vili “Jana” na Kopaoniku, a tamo će otputovati takmičarka Verinka Banić, koja će na ovo putovanje povesti unuku.

Prvu nagradu, “MAXI” vaučer u iznosu od 10.000 dinara za kupovinu u MAXI marketima, kao i ponosnu titulu martovske “MAXI domaćice meseca”, ponela je Jelica Šuput.
maksi3

maksi5

Ono što je svakako zanimljivo je da su se sve tri učesnice prvi put obrele u ovoj akciji!

Ponevši punjene krofne, žiri je zatim obišao Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju, koji se nalazi u Veterniku nadomak Novog Sada, a pored slanih krofni, odneti su im  i časopisi Color Press Grupe, među kojima su “Lepota i zdravlje”, kulinarska izdanja, “Top zdravlje”, “Bravo”, “Svet” i mnogi drugi.

maksi10
maksi20

maksi1

Dodjite i vi da se takmičite i družite, i da naravno uživate razmenjujući recepte, sa akcentom da je celokupna akcija humanitarnog karaktera!

Do tada uživajte u receptu koji je „MAXI domaćica meseca“ marta podelila sa čitaocima portala:

SLANA TORTA
800gr. brašna
4dl mleka
kocka kvasca
deci ulja
2kaš. soli
Testo zamesiti i ostaviti da nakvasa. Napraviti dve velike krofne, ispeći pa preseči po sredini i filovati po želji, može s ruskom salatom. Dekorisati po volji.

maksi18

Izvor i foto: Svet.rs