svet

April 16, 2018 16:12

By

Jedva čekam koncert u Beogradu: Toni Cetinski obećava SPEKTAKL!

Tonijev dvanaesti studijski album “Kao u snu”donosi šesnaest pesama, a sam nam je otkrio:

“Kada sam prvi puta video tekst pesme ‘Kao u snu’, ni u jednom trenutku nisam se dvoumio oko naslova albuma. Snovi su najlepša stvar svakog čoveka i postoje zato da bi se sanjali. Ovaj album i pesma ‘Kao u snu’, su jedan od mojih lepših snova, pa je iz tog razloga i ostao taj naziv.”

Spisak autora koji stoje iza pesama na albumu je zaista impresivan, Amil Lojo, Aleksandra Milutinović, Miroslav Rus, Neno Ninčević, Željko Joksimović, Marko Vojvodić i Luka Bulić, garancija su vrhunskog muzičkog užitka.

Uz već obavljene singlove “Laku noć”, “Nemam sreće s tobom” i naslovnu “Kao u snu”, svojevrsni bonus albuma su akustična verzija naslovne pesme, te dva poznata dueta “Zabluda” sa Željkom Joksimovićem i “Tugo moja” sa Jacquesom Houdekom. Od ostalih pesama posebno se ističe “Ja ne znam nikog boljeg od tebe” legendarnog Miroslava Rusa, te “General bez činova” Aleksandre Milutinović.

 

Beogradska publika sa nestrpljenjem čeka o koncerte koji su zakazani za 26. i 27. april u Sava Centru.

“Bila je to sudbina da Paolo i ja počnemo da radimo zajedno! Obojica smo se vratili nedavno u Rovinj i hteo sam nešto posebno i drukčije za svoji novi album, a Paolo je pravi majstor za to! Izuzetno mi je drago da je produkcija video spota bila u mom rodnom kraju, i da su svi učesnici bili iz Rovinja i šire okoline!”, ističe Toni o saradnji s Paolom Gentilinijem, rediteljem i majstorom specijalnih efekata školovanim u Pragu, Londonu i Los Anđeleseu, koji je ujedno bio zadužen za celokupni vizuelni koncept novog albuma “Kao u snu”.

O snimanju spota Paolo Gentilini je rekao:

“‘Kao u snu’ je naziv albuma koji traži nešto posebno, čarobno i filmsko! To je upravo ono sto sam hteo da postignem za spot ‘General bez činova’ a da ne izgleda kao tipičan muzički video. Za potrebe snimanja spota napravili smo tri različita seta, posebne kostime, te adekvatnu masku kako bi se stvorila specifična atmosfera, koja je na trenutke pomalo mračna, a u suštini romantična i bajkovita.”

AUTOR: Svet

FOTO: promo