scandal

16 Jula, 2019 20:30

Jelena Gavrilović u ulozi u kakvoj je dosad niste videli!

Druga sezona serije “Predstraža” premijerno počinje da se prikazuje 15. avgusta na kanalu SCI FI.  Nova sezona avanturističke fantazije snimana je i montirana u Srbiji, a glumica Jelena Gavrilović igra jednu od novih, glavnih uloga.


Lik koji tumačim zove se Sana. Prvo je najavljeno da se zove Čunđin, ali u dogovoru sa produkcijom, odlučila sam da to promenim. Znate za izreku „Mens sana in corpore sano“ – “U zdravom telu zdrav duh”. Ona je isceliteljka, tako da je to Sana na latinskom. To je mnogo lakše izgovoriti nego Čunđin, posebno jer ja imam potpuno istočnoevropski izgled, pa je vrlo teško poverovati da mi je ime Čunđin. Ona leči ljude na posebnom mestu, povezana je sa likom Gereta, a dalje ako nešto kažem, otkriću previše od radnje – priča Jelena Gavrilović i dodaje da je njena uloga čudna, drugačija, lik kakav do sada nije imala. Kaže da joj je glavna moć to što je žena.

Glumica nam otkriva kako je baš ona dobila ulogu na audiciji.

Bila sam na audiciji, ali za drugi lik. Znate, vrlo je neobično za strane glumce da dobiju tako veliku ulogu. Bila sam vrlo iznenađena i nisam to očekivala, ali sam veoma srećna, jer ovo je sjajno, obožavam svet fantazije i ovo je nešto potpuno drugačije od svega što sam do sada radila. Zaista mislim da je serija odlična, naravno, pogledala sam prvu sezonu, ali samo iskustvo je potpuno ludo. Morate da glumite na jeziku koji vam nije maternji, a to je posebna vrsta engleskog, nije svakodnevni engleski kojim govorimo, tako da sam u prva dva dana snimanja počela i da sanjam na engleskom. Budila sam se u znoju i pričala engleski, razmišljala o liku, ali ipak, to je jedno fantastično iskustvo za mene – ističe glumica i dodaje:

Radila sam na nekoliko projekata. Pre nekoliko godina radila sam na filmu sa Selmom Hajek. Imala sam malu ulogu, ali bilo je odlično iskustvo.

Jelena otkriva i s kim je na setu imala najviše zajedničkih scena.

Imala sam scene samo sa nekoliko glumaca – sa Džejkom Stormoenom najčešće, ali i sa Endruom Hauardom, kao i Magnusom Samuelsonom, što je fantastično. On je sjajan glumac, bio je rvač i proglašen za najjačeg čoveka sveta – strongmen, vrlo je visok. Ja sam visoka i nikada do sada nisam videla tako visokog čoveka, osim košarkaša, pa je on u scenama bio viši od mene. Bila sam impresionirana. On je takođe moj partner, sjajan je i vrlo je od pomoći.

Jelena dodaje da je i dosta naučila o tome kako se glumi na drugom jeziku, o američkoj glumi koja je potpuno drugačija.