Svet

February 2, 2021 22:00

By

Jelena ZABRINUTA! Novak NAPADNUT u Australiji!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prethodnih dana našao se na udaru australijskih medija zbog sugestija koje je uputio čelnicima Australijan opena. Šta god da Novak uradi, izazove zlurade komentare, pa je to slučaj i sa pismom koje je uputio organizatorima ovog turnira.

Novak napadnut

U pismu je zahtevao da se igračima koji su smešteni u karantinu u Melburnu, omoguće uslovi za pripremu, iako on ima uslove za treninge. Ali, linč koji trenutno doživljava je do sada nešto neviđeno. Mediji u Australiji ga nazivaju „klovnom”, „razmaženim derištem”, „kovididiotom”, “sebičnjakom”…

Ljudi ga bukvalno teraju iz Australije uz poruku da ako mu se ne dopada u ovoj državi može da se spakuje u svoj privatni avion i da krene nazad u Evropu. Građani su besni zbog toga što je omogućeno teniserima iz svih delova sveta da uđu na ovaj kontinet, a njihovim državljanima koji su u inostranstvu to i dalje nije. Njegove kolege teniseri kao da su jedva čekali da mu zabiju nož u leđa, iako se za njihova prava bori. Među prvima su po Noletu osuli paljbu Nik Kirjos i Sten Vavrinka, a zatim i ostali. Novak je već navikao da bude glavna meta svih kritičara, iako se trudi da sve radi u korist svojih kolega. Jelena je zabrinuta za njega, zna koliko je jak i nada se da ovo neće uticati psihički na njega i da će uprkos svemu na terenu dati sve od sebe i opet dokazati da je najbolji – kaže izvor za SVET.

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET