Ukusno, a dekorativno: Slavica Rokvić otkriva kako da za tren napravite jestivu jelku koja će krasiti novogodišnju trpezu (RECEPT)
Jelka Slavice Rokvić prelepa je i jestiva
Slavica Rokvić, supruga Marinka Rokvića, sa svojim brojnim pratiocima na Instagramu rado deli recepte i savete o dekoraciji kuće. No, sada je u jedan video spakovala i jedno i drugo, jer je jelka Slavice Rokvić u isto vreme i jestiva i dekorativna.
Naime, ona je kroz igru sa svojim unukom Despotom rešila da napravi jednu prelepu, ali ujedno i jestivu dekoraciju kojom možete ukrasiti svoju novogodišnju trpezu.
Jelka Slavice Rokvić posebna je
– Praznici nam stižu, a Despot i ja požurili da napravimo jelku, ali ne običnu već neobičnu, posebnu jelku, satkanu od ljubavi, smeha, mašte, radosti, poljubaca, zagrljaja…. Voćnu jelku. Toliko smo se uživeli u maštu da smo na kraju sneg napravili od šećera u prahu. Verujte da je tog “veštačkog” slatkog snega bilo svugde po kuhinjskim elementima i naravno podu.
Ali ljubav pobeđuje sve i nered koji smo napravili nije nas omeo da uživamo u ovoj predivnoj jelki i njenom očaravajućem ukusu. Jedina mana joj je što ne traje dugo. Brzo smo je sa slašću poručkali. Tako je jedno obično veče, preraslo u veče za pamćenje. Svesno stvarajući sećanja – napisala je Slavica u opisu videa.
Priprema:
Za pripremu ove jelke potreban vam je jedan veći krastavac, jabuka, nekoliko grančica ruzmarina i listova nane, mnogo čačkalica i što više sitnog voća kao što su grožđe, jagode, borovnice, ribizle…
U jabuku zabodite nekoliko čačkalica na koje ćete staviti krstavac, potom u njega zabadajte čačkalice na koje ste nanizali razno sitno voće. Kada ste ceo krastavac ukrasili voćem, između njega stavite grančice ruzmarina i listove nane, a na kraju jelku pospite šećerom u prahu.
View this post on Instagram