

Večera za samo 20 minuta: Ovo jelo sa krompirom ćete stalno praviti, preukusno je (recept)
Jelo sa krompirom idealno je za brzinsku večeru
Krompir spada u jednu od najzastupljenijih namirnica u našoj kuhinji, koristi se kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnova za mnoge čorbe i variva, a nije strana upotreba krompira ni u slatkim poslasticama kao što su knedle sa šljivama koje se prave od pire krompira.

Köstliche Hausrezepte/Youtube printscreen
Jelo sa krompirom iz rerne
Ovo ukusno jelo sa krompirom koje se brzo sprema, oduševiće sve ukućane, a domaćice će često spremati ovaj recept jer ne zahteva puno vremena za pripremu, a vrlo je izdašno i idealno za mnoge prilike.
Sastojci:
– Krompir 4-5 kom.
– Crni biber, paprika, sušeni beli luk
– Maslinovo ulje
– Jaja 4 kom.
– Pavlaka 200 gr.
– Mladi luk
– Čeri paradajz
– Sol
– Kobasica
– Sir 100 gr.
– Peršun
Priprema:
Krompir isečete na krugove, da dobijete izgled malo debljeg čipsa. Zatim poređate u posudu za pečenje, začinite i pouljite krompir, pa dobro promešate i stavite da se peče na 200 stepeni, 2 minuta.

Köstliche Hausrezepte/Youtube printscreen
Umutite 4 jaja i pavlaku, pa ubacite mladi luk, čeri paradajz, začinite, sve lepo promešate i prelijete preko pečenog krompira.
Na kraju preko svega seckate kobasicu i narendate kačkavalj, pa opet vratite u rernu na 180 stepeni još 15-20 minuta.

Köstliche Hausrezepte/Youtube printscreen
Ceo postupak pripreme možete pogledati i u videu: