Jelovnik Novaka Đokovića otkrio veliku tajnu: Ove namirnice su zadužene za njegov savršen izgled
Jelovnik Novaka Đokovića može da pomogne i vama
Najbolji teniser sveta Novak Đoković 2o11. godine odlučio je da promeni režim ishrane, a zbog namirnica na koje nije bio tolerantan, o njegovom jelovniku dosta se pričalo.
U knjizi “Serviraj za pobedu” objavljen je kompletan jelovnik šampiona, a Nole smatra da mu je upravo ovakav jelovnik omogućio zdravlje, vitalnost i izdržljivost na terenu.
Jelovnik Novaka Đokovića više nije tajna
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Prvi dan
Doručak: Voda je obavezna i on pije vodu čim ustane iz kreveta i to sa dve kašike meda. Zatim jede musli (uključujući organski ovas ili zob, brusnice, suvo grožđe, semenke bundeve ili suncokreta i bademe).
Užina sredinom jutra (ako je potrebno): hleb bez glutena ili krekeri sa avokadom i tunjevinom.
Ručak: Salata od mešanog zeljastog povrća, pasta primavera bez glutena (uključujući testeninu od pirinča, tikvice, špargle, sušeni paradajz i opcioni veganski sir).
Popodnevna užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha; dinja.
Večera: Kelj, cezar salata (kelj, komorač, kinoa i pinjoli) plus dresing (uključujući inćune ili sardine); minestrone supa; fileti lososa sa pečenim paradajzom i marinadom.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Drugi dan
Doručak: Voda; dve kašike meda; banana sa puterom od indijskog oraha; voće.
Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).
Užina sredinom popodneva: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;
Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Treći dan
Doručak: Voda; dve kašike meda; ovas bez glutena sa puterom od indijskog oraha i bananama; voće.
Užina sredinom jutra (ako je potrebno): Domaći humus (uključujući leblebiju i soja sos bez glutena) sa jabukama.
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena sa moćnim pestom (uključujući testeninu od pirinča, orahe i listove bosiljka).
Popodnevna užina: Avokado sa krekerima bez glutena; voće.
Večera: Salata sa avokadom i domaćim prelivom; supa od šargarepe i đumbira.