svet

October 4, 2013 20:40

By

“Jugić” proslavio 35. rođendan

yugo
“Jugo” slavi 35. rođendan: početkom oktobra 1978. ručno je sastavljen prvi primerak ovog automobila (poklonjen je Josipu Brozu Titu ) bez kojeg se nije mogla zamisliti ni jedna ulica u nekadašnjoj Jugoslaviji.

“Juga” su već famozno razapeli momci iz emisije “Top gear”, a većina ljubitelja filmova zna da ovaj automobil igra važnu ulogu u filmu “Ko je ubio Monu” iz devedesetih.
Međutim, možda niste znali da se “Zastavin” auto pojavljuje u filmovima kao što su “Iron man 2”, “Umri muški”, crtaću “Automobili” i drugim? Naravno, nema “glavnu ulogu”, ali ako pažljivo pogledate, videćete razne modele “Juga” u filmovima kao što su “Iron man 2” sa Robertom Daunijem Džuniorom, “Umri muški sa osvetom” sa Brusom Vilisom, “Služavka sa Menhetna” sa Dženifer Lopez, “The birdcage” sa Kevinom Klajnom, crtaću “Automobili 2”, “Domino”, “Brzina”…

Serijska proizvodnja počela je 1980, i ukupno je automobila “Zastava koral” proizvedeno 794,482 do prestanka proizvodnje 11. novembra 2008. godine.

Slavni “Jugo” stigao je u Ameriku 1985, uz pomoć Malkolma Briklina, magnata automobilske industrije koji je Amerima doneo i “Subaru” i “Fijat”.

Evo kako se “Jugić” reklamirao u Americi osamdesetih. “Pouzdan drugi auto za našu porodicu”, “Konačno imam love da kupim novi auto”

http://youtu.be/-MknuRE2Bcg

Izvor: Mondo