Kako da palačinke ispadnu tanke svet novine svet portal
Svet

August 23, 2024 15:45

By

7 neverovatnih trikova kako da vam palačinke ispadnu providne i tanke, treći je ključan

Kako da palačinke ispadnu tanke, postoje trikovi

Kako da palačinke ispadnu tanke, meke i bukvalno providne, postoji nekoliko trikova koje znaju samo iskusne domaćice… Evo nekoliko saveta kako da postignete efekat “providnih palačinaka…”

Kako da palačinke ispadnu tanke svet novine svet portal

Guliver Getty Images

1. *Sastojci*:
Koristite sveže sastojke. Osnovni sastojci su brašno, jaja, mleko i malo soli. Možete dodati i malo maslaca ili ulja u smesu.

Kako da palačinke ispadnu tanke ispratite dalje trikove 

2. *Priprema smese*:
Umutite jaja prvo, a zatim dodajte mleko i polako dodajte brašno, mešajući da ne ostanu grudvice. Smesa bi trebala biti tečna, ali ne previše.

Pročitajte Niko ne ume kao baka – Dijana Đoković ima magični recept za čipkaste palačinke, Stefanu i Tari su omiljene

3. *Odmor smese*:
Ostavite smesu da odstoji barem 30 minuta. Ovo omogućava brašnu da upije tečnost i daje ravnu teksturu.

Kako da palačinke ispadnu tanke svet novine svet portal

Guliver Getty Images

4. *Korišćenje tiganja*:
Koristite tiganj sa teflonskom površinom ili dobro zagrejan tiganj, koji je premazan sa malo ulja ili maslaca.

5. *Tanko prelivanje*:
Kada sipate smesu, nagnite tiganj da se smesa ravnomerno rasporedi u tankom sloju.

Kako da palačinke ispadnu tanke svet novine svet portal

Guliver Getty Images

6. *Brzo pečenje*:
Palačinke pecite na srednjoj temperaturi, ne duže od 1-2 minuta sa svake strane. Kada ivice počnu da se odvajaju, možete ih okrenuti.

7. *Čuvanje vlažnosti*:
Palačinke možete pokriti krpom dok ne završite sa pečenjem kako bi ostale tople i meke.

Uživajte u pripremi i degustaciji!

AUTOR: SVET

FOTO: Guliver Getty Images