Star

February 15, 2021 23:00

By

Knjiga o Džeju pod ZNAKOM PITANJA!

Vanja Bulić poslednjih meseci ima pune ruke posla, snima seriju o Aci Lukasu, a kako se šuška, već mu je ponuđeno da počne sa knjigom o životu Džeja Ramadanovskog. Međutim, kako Vanja objašnjava za STAR, to je još uvek pod znakom pitanja jer nema dovoljno činjenica koje su mu neophodne.

Vanja Bulić: „Pola rukopisa već imam, ali me njegove ćerke ne zovu”

Ja je trebalo još tokom devedesetih da napišem knjigu o Džeju koji je tada bio na vrhuncu svoje karijere. Sve je bilo u rukopisu, jer sam ja 20 dana snimao sa njim. Problem je ispao jer je knjiga trebalo da košta 18 maraka, a plate su tada bile samo tri marke. Zato se odustalo od te ideje. Narodna knjiga je to trebala da izda, ali bilo je neisplativo i tako je to ostalo samo na rukopisima, a na kraju se zaboravilo – priča Vanja i otkriva da li ga je neko kontaktirao iz Džejove porodice tim povodom:

Problem je što danas svako ima nešto svoje i neku svoju priču o Džeju, a samo treba sesti i napisati. Nije me za sada još niko zvao od članova njegove porodice, a smatram i da je mnogo rano i da su oni svi još uvek u šoku. Čuo sam da je njegova mlađa ćerka spominjala da želi da mu i tu želju ostvari kada za života nije. I kum Rule je izrazio želju i rekao da će to pokrenuti, eto ja ću sa njim da se čujem, pa da vidim šta nam je činiti. Ja sam tu i vrlo rado ću prihvatiti. Ipak je to osetljivo sada. Druga stvar je kada se radi film ili serija, gde imaš umetničku slobodu, a ovo kada treba čisto njegov život da se stavi na papir, onda je to mnogo teško. Neko treba da bude pripovedač iz porodice ili neko ko ga je mnogo dobro poznavao jer tu treba puno detalja i pravih informacija. Treba vremena za sve to, ali ako porodica bude želela da mu ostvari tu želju, oni će to i pokrenuti – iskren je Vanja.

Što se tiče Ace Lukasa, ja sam prvo napisao knjigu, a sada snimamo seriju. Knjiga će biti u prvom licu, autobiografski. Te priče da njegova bivša žena Sonja ne želi da se spominje u knjizi, to nema nikakve veze sa njom, već sa Acom. To što će Aca da stavi u knjigu samo je njegova stvar, a on neće sva imena da stavlja. Naravno, napravićemo trijažu posle da vidimo šta kome smeta i šta treba da se skloni.

AUTOR: Jelena Vujinović

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/STAR