komemoracija merima njegomir
Scandal

23 Novembra, 2021 11:21

Komemoracija Merimi Njegomir! Porodica jeca dok salom odjekuju taktovi pesme „Ružo moja”!

Legendarna pevačica Merima Njegomir preminula je 20. novembra posle kraće bolesti, a danas, 23. novembra biće sahranjena na Novom groblju, dok se komemoracija održava u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali.

Komemoracija Merimi Njegomir!

Porodica, kolege i prijatelji ispratiće Merimu na večni počinak, komemoracija je počela pesmom „Ružo moja“, a ćerke briznule su u plač kada su čule reči ove numere. Merimina naslednica Ljubica prva je stigla, a iz automobila izletela je tužnog izraza lica i bez reči ušla u salu. Sin Marko takođe je stigao sa bolom na licu, kao i ćerke Jelena i Milica.

Među prvima došli su Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, glumica Svetlana Ceca Bojković, Ivan Milinković, Lepa Lukić kao i pevačica Ana Bekuta, čiji partner Milutin Mrkonjić je trenutno u teškom stanju u bolnici.

Sestra pokojne pevačice Nina Pavić neće moći da prisustvuje sahrani jer se nalazi u bolnici, a na društvenim mrežama se oprostila od sestre.

komomoracija merimi njegomir

Olivera Kovačević u ime Radio – televizije Srbije izrazila je saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na čak 20 svetskih jezika, pa čak i na kineskom.

Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu – rekla je Olivera.

Vera Matović donela je buket belog cveća. A koleginici su odale počasti i Ana bekuta i Snežana Đurišić.

komomoracija merimi njegomir

Podsetimo, Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

FOTO: RAJKO RISTIĆ