svet

January 9, 2015 17:50

By

Kraj jedne drame u Francuskoj: Ubijeni napadači na “Šarli Ebdo”

APTOPIX France Newspaper Attack

Specijalci su ubili braću Saida i Šerifa Kuašija, tokom akcije oslobađanja talaca u magacinu u kom se krili osumnjičeni za napad na “Šarli Ebdo”, javlja CNN.

Akcija je trajala desetak minuta i ishod je “pozitivan”, a potvrđeno je da su braća Kuaši “pala”.

Nakon višečasovne opsade, oko 17 časova čuo se jedan pucanj iz vatrenog oružja, zatim slabije detonacije od šok granata. Akcija je bila iznuđena, status talaca nije poznat.

Iznad magacina štamparije u mestu Damarten de Goel video se dim. Ka zgradi su krenule dodatne policijske snage, više ekipa hitnih pomoći, vatrogasci, medicinski helikopter. Situacija je mirna.

Izveštači sa lica mesta navode da je od trenutka kada su se čuli pucnji primećeno veće kretanje raspoređenih policijskih snaga.

Informacije o broju i stanju ljudi koje su držala braća Said i Šerif Kuaši zasad nisu poznate, a mediji uglavnom javljaju da je postojao “najmanje jedan talac”.

Opsada magacina trajala je od jutros, a iako je nešto pre 17 časova ministarstvo unutaršnjih poslova Francuske objavilo da je namera specijalnih timova da započnu pregovore, ubrzo je počela operacija spasavanja. Kako je kasnije rečeno, akcija je bila “iznuđena”.

Više pogledajte OVDE.

U Francuskoj se odvija još jedna drama, a više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: B92
Foto: Tanjug/AP