Krmenadle u džakarta sosu
bakina kujna

May 13, 2023 13:45

By

Pikantni ručak probudiće sva čula u vama: Sočne krmenadle u džakarta sosu (recept)

Krmenadle u džakarta sosu – sočne šnicle u pikantnom umaku

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 4 svinjske krmenadle
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 čena belog luka
* 250 g šampinjona
* 2 kašike domaćeg ajvara
* mleveni biber
* 1 kašika gustina
* ulje

Za džakarta sos:

* 1 kašika senfa
* 2 kašike ulja
* 1 kašika ajvara
* prstohvat šećera
* 2 čena belog luka
* 1/2 kašičice tucane ljute paprike
* 3 kašike soja sosa
* 1/2 kašičice soli

Pročitajte: Donosimo vam tajni recept za najukusniji giros – Ni svinjsko, ni pileće meso, već

Krmenadle u džakarta sosu

Foto: Ženja Aćimović

Priprema:
1. Za pripremu džakarta sosa u činiju staviti senf, pa postepeno sipati ulje
u tankom mlazu neprekidno mešajući dok se sastojci ne povežu. Dodati
ajvar, prstohvat šećera, pasirani beli luk, tucanu ljutu papričicu, soja sos i
so. Sastojke dobro izmešati da se povežu.
2. Krmenadle blago istanjiti tučkom za meso. U dubljem tiganju zagrejati
malo ulja i propržiti na njemu krmenadle s obe strane da blago porumene.
Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa ubaciti u masnoću od mesa. Pržiti
neprekidno mešajući nekoliko minuta. Dodati pasirani beli luk, ajvar i
šampinjone prethodno isečene na deblje listove. Dinstati na umerenoj
temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Dodati džakarta sos i promešati. Gustin razmutiti u malo vode, pa dodati
u tiganj. Sipati malo vode i nadalje kuvati na umerenoj temperatuti dok se
ne dobije sos srednje gustine.
5. Vratiti krmenadle, pobiberiti po ukusu i katko prokuvati.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović